Aripioare la cuptor cu chutney de mere
60 minute

4 porții

ușor

Ingrediente
-
o taviță de aripioare de pui, Fragedo
-
jumătate de lămâie
-
sare și piper după gust
-
2 linguri de ulei de măsline
-
1 linguriță de semințe de susan
-
semințe de muștar
-
semințe de cumin
-
o lingură de pastă de ardei
-
praf de usturoi
Pentru chutney
-
2 mere
-
1 ceapă verde
-
o lingură de semințe de floarea soarelui
-
o lingură de ulei
-
o lingură de zahăr
-
2 linguri de oțet de mere
-
o lingură de gem de prune
-
un ardei iute (opțional)
modalitate de preparare
- Stropiți aripioarele de pui cu ulei de măsline și condimentați-le cu pastă de ardei, sare și piper după gust.
- Presărați câteva semințe de susan, muștar și cumin
- Adăugați printre aripioare jumătate de lămâie tăiată cubulețe
- Dați-le la cuptor la 160 °C pentru 45 de minute, până se rumenesc
- Între timp pregătiți chutney-ul de mere
- Căliți puțin ceapa verde tăiată mărunt într-o lingură de ulei de măsline
- Adăugați și merele tăiate cubulețe și lăsați-le un minut, apoi adăugați oțetul și zahărul
- Lăsați să fiarbă 4-6 minute, iar apoi adăugați dulceața de prune și semințele de floarea soarelui
- Serviți aripioarele alături de acest sos parfumat, cu gust de toamnă târzie