Borș de pui
Ingrediente
-
1 bucată Fragedo pui grill
-
2 morcovi
-
1 ardei gras roșu
-
1 pătrunjel rădăcină
-
1 ceapă
-
o legătură de frunze de pătrunjel
-
puțin leuștean
-
1 țelină
-
puțin ulei vegetal
-
sare și piper după gust
-
400 ml borș
modalitate de preparare
- Puiul se porționează și se pune într- o oală încăpătoare, acoperit cu apă rece. Se pune la fiert la foc mic, alături de legătura de pătrunjel, piper boabe și puțină sare.
- Se îndepărtează spuma care se formează, apoi se mai lasă la fiert până când carnea se desprinde de pe oase (aproximativ 2 ore).
- Supa se strecoară și se pune din nou la fiert, împreună cu legumele tăiate cubulețe și borșul. Carnea rămasă se îndepărtează de pe oase, se taie cubulețe și se adaugă în ciorbă.
- La final se adaugă leușteanul și se servește presărată cu multă verdeață.
- Borșul se poate adăuga după gust. Dacă vă place ca ciorba să fie mai acră, adăugați mai mult.