Ciorbă de pui a la grec
Ingrediente
-
1 bucată Fragedo pui grill
-
1 morcov mare
-
1 păstârnac
-
1 țelină mică
-
1 cartof
-
jumătate de cană de orez
-
1 ardei gras mare roșu
-
jumatate de litru de lapte
-
200 ml iaurt
-
200 ml smântână
-
sare, piper, după gust
modalitate de preparare
- Fierbem puiul într-o cantintate suficientă de apă cu puțină sare și piper. Când este fiert, îndepărtăm carnea de pe oase și o punem înapoi în zeamă.
- Tăiem legumele cubulețe și le călim în puțin ulei, apoi le adăugăm în ciorbă, alături de orez. Se lasa 20 de minute la fiert la foc mic.
- Când orezul este fiert se adaugă laptele, smântâna și iaurtul.
- Se servește cu frunze proaspete de pătrunjel presărate deasupra.
- Pentru un gust mai intens se poate adăuga la servire și zeamă de lămâie.