Ficăței de pui la tigaie
Ingrediente
-
500 g Fragedo ficat de pui refrigerat
-
100 ml ulei vegetal
-
jumătate de ardei gras (opțional)
-
ceapă verde (optional)
modalitate de preparare
- Ficațeii de pui se pun în apă rece care se schimba de 2-3 ori până când rămâne limpede.
- Se pun într-o tigaie cu ulei rece și abia apoi pe foc.
- Se gătesc încet, la foc mic 15 minute. La jumătatea acestui timp se întorc pe cealaltă parte, cu grijă. La final se asezonează cu sare.
- Opțional alături de ficăței se pot pune în tigaie și cubulețe de ardei roșu.
- Servim ficățeii presărați cu ceapă verde, alături de mămăliguță.
- Adăugăm sarea la sfârșit pentru ca ficățeii să rămână moi și delicioși.
- Pentru un plus de savoare, cu 5 minute înainte de a lua ficățeii de pe foc, putem adăuga usturoi tăiat felii subțiri.