Lasagna de pui cu patru feluri de brânză
Ingrediente pentru Lasagna cu pui
-
500g mini fileuri de piept de pui, Fragedo Duo
-
Un pachet foi proaspete pentru lasagna
-
400g ricotta proaspătă
-
200g mozzarella dată pe răzătoare
-
200g cașcaval dat pe răzătoare
-
100g parmezan proaspăt, răzuit
Ingrediente pentru mix-ul de condimente Cajun
-
¾ cană sare de mare
-
1 cană boia (dulce sau picantă, după preferințe)
-
¾ cană fulgi de ceapă
-
6 linguri fulgi de usturoi
-
6 linguri cimbru uscat
-
6 linguri busuioc uscat
-
2 linguri condimente pentru pui
-
2 lingurițe piper negru
-
2 lingurițe piper alb
-
2 lingurițe piper cayenne
Ingrediente pentru sosul Bechamel
-
50g unt
-
50g făină
-
500 ml lapte
-
sare, piper, puțină nucșoară proaspăt măcinată
modalitate de preparare
- Punem fileurile de pui Fragedo Duo într-un bol mare și le stropim cu puțin ulei de măsline
- Condimentăm fileurile cu cca 2 linguri de mix de condimente Cajun pentru pui și amestecăm bine
- Încingem grătarul, îl stropim și pe el cu puțin ulei
- Prăjim carnea pe ambele părți, până este frumos rumenită
- Într-o crăticioară topim untul pentru sosul Bechamel
- Tragem apoi de pe foc și punem făina în ploaie, amestecând bine cu telul, ca să nu se facă deloc cocoloașe
- Turnăm apoi laptele în fir subțire și amestecăm bine cu telul
- Condimentăm cu sare, piper și nucșoară și punem crăticioara din nou pe foc, la foc mediu
- Amestecăm tot timpul cu telul și lăsăm sosul să fiarbă până când începe să se îngroașe
- Amestecăm într-un bol mare, ricotta, cașcavalul, parmesanul, sarea, piperul și un pic de nucșoară după gust, până avem o cremă de brânză cremoasă și consistentă
- Pe fundul unui vas termorezistent punem un strat subțire de Bechamel, apoi foi de lasagna, pe care le rupem să se potrivească perfect pe dimensiunea tăvii
- Peste foile de lasagna un alt strat subțire de Bechamel, apoi ½ din cantitatea de cremă de brânză
- Peste crema de brânză punem jumătate din bucățile de carne de pui și le apăsăm bine în cremă
- Peste carnea de pui punem 1/3 din cantitatea de mozzarella dată pe răzătoare și stropim totul cu Bechamel, apoi urmează alt strat de foi de lasagna
- Peste foile de lasagna urmează Bechamel, restul de cremă de brânză, restul de minifileuri din piept de pui, o altă treime din cantitatea de mozzarella și încă puțin béchamel
- Acoperim cu ultimul strat de foi de lasagna, peste care turnăm sosul Bechamel rămas și presărăm deasupra toată mozzarella rămasă
- Dăm tava la cuptorul încins la 180°C sau treapta 4 și coacem 25-30 minute sau până lasagna e foarte frumos rumenită și cuțitul intră ușor prin toate straturile.