Ostropel de pui
Ingrediente
-
500 g Fragedo Clasic aripioare de pui
-
4-5 roșii
-
2 ardei
-
1 ceapă
-
2-3 căței de usturoi
-
1 lingură de făină
-
2-3 linguri ulei
-
2 lingurițe de boia dulce
-
frunze de pătrunjel
-
sare și piper după gust
-
100 ml apă
modalitate de preparare
- Aripioarele de pui se prăjesc în puțin ulei, pe toate părțile.
- Se adaugă ceapa, usturoiul și ardeii tăiați mărunt. După ce legumele se înmoaie, se adaugă și roșiile. Se mai lasă puțin la fiert și se pune apă.
- Se condimentează cu sare, piper și boia. Mai lăsăm să fiarbă 25-30 de minute sub capac.
- Înainte de a lua ostropelul de pe foc, legăm sosul. Amestecăm puțină făină cu puțin din zeama ostropelului, amestecăm compoziția obținută în întreaga cantitate de mâncare și mai lăsăm să dea 2-3 clocote.
- *Făina se poate înlocui cu amidon.
- Servim cu mămăliguță!