Supă de pui cu găluște
Ingrediente
-
1 bucată Fragedo pui grill
-
4 morcovi
-
1 pătrunjel rădăcină
-
2 cepe
-
2 lingurițe rase sare
-
1/2 linguriță piper boabe
-
o legătură de frunze de pătrunjel
Găluștele de griș
-
2 ouă mici (50 de grame/ou)
-
130 g griș de grâu
-
puțină sare
modalitate de preparare
- Puiul se tranșează în câteva bucăți, apoi se pune într-o oală încăpătoare (de aproximativ 4-5 litri) alături de ceapa și rădăcinoasele curățate, dar întregi. Se adaugă sare și apă rece cât să umple 80% din oală.
- Se pune totul la fiert la foc cât mai mic. La suprafața supei se va forma o spumă care trebuie îndepărtată, de câte ori este nevoie, până nu mai rămâne deloc. Acum putem adăuga și boabele de piper. Lăsăm să fiarbă în continuare, aproximativ o oră.
- Verificăm zarzavaturile și carnea cu o furculiță și dacă sunt fierte, supa este gata. Adăugăm o legătură de pătrunjel întreagă, mai lăsăm să fiarbă 5 minute și oprim focul.
- Strecurăm supa de zarzavaturi și carne și o punem din nou la fiert.
- Pregătim găluștele din cele două ouă pe care le batem bine cu o furculiță. Apoi adăugăm treptat grișul și amestecăm ușor până când obținem o pastă omogenă. Adăugăm și puțină sare.
- Cu o lingură, formăm găluște pe care le cufundăm în supa care fierbe. Repetăm operațiunea până când introducem în supă toate galuștele. Lăsăm să mai fiarba 3-4 minute, la foc mic. Oprim focul și acoperim supa cu un capac pentru câteva minute, apoi servim.
- Dacă adăugați o linguriță de apă în compoziția pentru găluște, aceastea vor ieși mai pufoase.