Cum facem rulada de pui
Grad de dificultate: mediu
Durată: 30
Număr de porții: 3
Ruladele sunt preparate care atrag atât datorită gustului, cât și aspectului. Ești curioasă să afli ce este în interiorul lor, fie că sunt rulade pentru desert sau cu carne ori legume. Unele variante au învelișul din aluat, în timp ce altele au exteriorul din carne. Rulada de pui este un exemplu savuros de creativitate pentru că trebuie să tai pieptul astfel încât să fie îndeajuns de mare pentru a face din el învelișul. Cu o umplutură delicioasă, carnea capătă arome bogate și o textură pe măsură.
Rulada de pui este o rețetă ușor de făcut și rapidă, astfel că o poți încerca și tu, indiferent că vrei să te răsfeți singur sau te gândești să-i impresionezi pe cei dragi. Citește în continuare pentru a afla cum se prepară.
Ingrediente pentru rulada de pui
Lista de ingrediente necesare pentru acest preparat gustos este destul de scurtă, la fel ca în cazul multor alte feluri de mâncare care se gătesc prin prăjire. Uite cu ce trebuie să te aprovizionezi înainte de a-ți pune șorțul:
- 1 cutie de piept de pui fără oase și piele Fragedo;
- sare și piper;
- ardei copt;
- 2 tipuri de brânzeturi, ca de exemplu mozzarella și cașcaval;
- făină;
- 3 ouă;
- pesmet;
- ulei vegetal.
Mod de preparare a ruladei de pui
Rulada de pui este o rețetă ușor de pregătit pentru care nu îți trebuie mai mult de 30 de minute. Dacă te organizezi bine și folosești, așa cum ți-am recomandat, piept deja curățat de piele și os, s-ar putea ca într-un sfert de oră să termini. Iată care sunt etapele pe care trebuie să le urmezi:
- Secționează pieptul de pui astfel încât să obții o bucată cât mai mare. Trebuie să-ți pui un pic la lucru îndemânarea. Uite cum trebuie să procedezi: fă o tăietură la jumătatea pieptului, astfel încât să-l desfaci ca pe o carte. Întoarce-l pe partea cealaltă și mai decupează un buzunar, pe care-l întinzi în exterior. În mod normal, este de ajuns, dar poți tăia mai mult, dacă pieptul este mic sau vrei să pui mai multă umplutură.
- Asezonează cu sare și piper o parte a bucății de carne. Aceasta va fi interiorul ruladei. Adaugă un ardei copt, tăiat jumătăți, și două bucățele de brânză din fiecare tip, de lățimea unui deget. Ai grijă ca brânza să umple pieptul pe toată lățimea sa pentru ca fiecare felie să arate la fel. Rulează pieptul de pui strâns.
- Pregătește trei boluri: unul cu făină, unul cu cele trei ouă bătute și unul cu pesmet. Trece rulada prin făină, apoi prin ouă și în final prin pesmet. Acoper-o bine, pe fiecare parte, cu fiecare dintre cele trei ingrediente.
- Încinge ulei într-o tigaie și prăjește rulada, la foc mic. Întoarce-o pe toate părțile, până se colorează. Scoate-o din tigaie și servește-o caldă sau rece.
Ponturi pentru o ruladă de pui de nota 10
Pentru a obține o ruladă cât mai bună, trebuie să știi anumite lucruri pe care bucătari experimentați le cunosc deja, dar câteodată nu le spun și altora. Reține următoarele ponturi:
- Nu bate pieptul pentru că riști să-i distrugi fibrele ceea ce va duce la ruperea pieptului în timpul gătirii. Totuși, dacă ți se pare prea tare, îl poți înveli într-o folie alimentară și apăsa cu sucitorul.
- Dacă rulada nu stă strânsă, nu te îngrijora, pentru că temperatura ridicată va topi brânza și va grăsimea din carne și o va lipi. Poți folosi scobitori pentru a o fixa, dacă crezi că este nevoie.
- Alege o brânză de calitate, care are gust bun după topire și nu se împrăștie ușor. Pe piață, există și produse lactate în care este pus și ulei de palmier sau margarină. Evită-le, pentru că nu sunt sănătoase și nu se gătesc bine.
Sugestii de servire pentru rulada de pui
Rulada de pui se poate servi ca atare, după ce o scoți din tigaie și o lași puțin să se răcească. O poți mânca și rece, pe post de mezel. Pentru că o faci din ingrediente de calitate și fără aditivi chimici sau îndulcitori, este mai sănătoasă decât mezelurile de pe piață. Taie feliile de ruladă mai groase decât cele de mezeluri. Nu există vreun liant în interiorul ei, deci există riscul să se destrame dacă le tai prea subțire.
Dacă vrei o garnitură lângă savuroasa ruladă gătită de tine, îți recomandăm:
- cartofi copți cu rozmarin;
- sparanghel prăjit;
- piure de spanac;
- gnocchi;
- legume coapte la cuptor.
Alte rețete cu pui pe care merită să le încerci
Rulada de pui este delicioasă, dar sunt și alte preparate din carne de pui pe care merită să le gătești și tu. Îți recomandăm:
Rulada de pui se gătește rapid și poate fi mâncată atât caldă, cât și rece. Servește-o ca atare sau alături de una dintre garniturile recomandate. Refă-ți stocul de piept de pui fraged, pentru că vei dori să o gătești iar, cât de curând.