Cum se face cel mai gustos și crocant crispy chicken

pui cu rosi mustar si ketchup

Grad de dificultate: ușor
Durată: 30
Număr de porții: 2

Când vine vorba de preparate pe care nimeni nu le refuză, crispy chicken se numără cu siguranță printre ele. Gustul incredibil și textura crocantă n-au cum să te lase indiferent. Găsești crispy chicken la multe restaurante de tip fast-food, dar uite care este părerea noastră: cel mai bun este cel pe care îl faci tu acasă. Poate crezi că glumim, dar orice bucătar amator, fie și începător, poate transforma carnea de pui într-un deliciu crocant și suculent. 

Secretul stă în ingredientele de calitate și în respectarea pașilor necesari pentru preparare. Carnea de pui este cea mai importantă. Trebuie să fie fragedă și gustoasă. Citește în continuare pentru a descoperi ce trebuie să faci pentru a găti cel mai gustos și mai crocant crispy chicken.

Ingrediente pentru crispy chicken

Puiul cu înveliș crocant este un deliciu, care se gătește în cel mult 30 de minute, dacă te limitezi la un singur piept. Nu-ți trebuie multe ingrediente, pentru că vedeta preparatului este carnea. Iată de ce ai nevoie:

Mod de preparare pentru crispy chicken

Pentru prepararea puiului crocant nu îți trebuie cunoștințe de aeronautică spațială. Poate doar dacă există o planetă populată de pui fragezi… Dar să revenim pe Pământ, unde odată ce ai adunat tot ce îți trebuie, te poți apuca de gătit. Iată ce trebuie să faci:

  1. Pune pieptul de pui pe un tocător și taie-l în 2 bucăți, pe care le transformi în fâșii egale. Pune-le deoparte într-un castron.
  2. Zdrobește fulgii de porumb cu mâna, ca să se mărunțească. 
  3. Bate ouăle ca la omletă și condimentează carnea cu sare, piper și boia iute. 
  4. Într-o tigaie sau alt vas potrivit pentru prăjit încinge ulei. Trece fiecare fâșie de piept de pui prin făină, apoi prin ou și prin pesmet și pune-le în ulei. Prăjește-le până devin aurii, întorcându-le pe fiecare parte. 
  5. Când sunt gata, scoate-le și pune-le puțin la scurs pe prosoape de hârtie. Servește-le alături de sosul sau garnitura preferată ori ca atare. 

Secrete pentru gătirea celui mai gustos și crocant crispy chicken

Dacă știi ingredientele și modul de preparare, poți găti orice rețetă. Dar diferența dintre un crispy chicken obișnuit și unul delicios o fac detaliile. Există câteva lucruri de care trebuie să ții cont dacă vrei ca tu și celelalte persoane care vor mânca alături de tine să se lingă pe degete. Ține minte aceste secrete:

  • Nu tăia fâșiile de piept de pui prea subțiri, pentru că se vor usca. Este mai bine să fie cilindrice sau paralelipipedice decât subțiri ca feliile de șuncă. Important este să le dai forma lunguiață, specifică crispy-ului. 
  • Trece carnea de 2 ori prin făină și ouă și o dată prin fulgii de porumb. În acest mod, se va forma o crustă mai groasă și mai rezistentă, care previne uscarea cărnii în timpul prăjirii. Motivul pentru care treci fâșiile de piept de pui doar o dată prin fulgii de porumb este evitarea formării unei cruste prea tari.
  • Prăjește carnea în baie de ulei. Ai nevoie de o tigaie adâncă, în care să pui ulei din abundență. Dacă pui prea puțin, carnea nu se prăjește uniform și se usucă. La fel ca orice preparat pane, și crispy chicken necesită o cantitate generoasă de ulei. 
  • Încinge bine uleiul înainte de a pune puiul în tigaie, altfel va absoarbe o cantitate mare din el. Nu pune prea multe bucăți de carne în tigaie în același timp, pentru că temperatura uleiului scade brusc și pătrunde în carne. Mai bine să prăjești pe rând fâșiile și să iasă bine, decât să termini repede cu gătitul și să obții un preparat mediocru. 

Sugestii de servire a savurosului crispy chicken

Fâșiile de pui crocant la exterior și fragede la interior sunt bune și servite simple, dar alături de o garnitură sau un alt preparat care le pune în valoare sunt grozave. Iată cu ce le-ai putea servi pentru o masă reușită:

  • salată de fasole roșie și ceapă - această salată este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Amesteci fasolea din conservă cu ceapa tocată, ulei de măsline și suc de lămâie și o poți servi alături de crispy chicken.
  • piure de cartofi - clasicul piure rămâne o garnitură excelentă pentru pieptul de pui crocant. Amestecă-l cu lapte și unt pentru un plus de finețe și savoare. 
  • mazăre verde - ideală dacă o gătești cu usturoi și o lași pe foc mic, până devine moale.

Alte preparate din carne de pui pe care merită să le încerci

Crispy chicken este excepțional, dar există și alte preparate din carne de pui care te satură și îți încântă papilele gustative. Iată câteva dintre ele:

Crispy chicken este un fel de mâncare pe placul tuturor. Gătește-l și tu și bucură-i pe cei din jur cu gustul și textura sa unică! 

meta descriere: Vrei să mănânci cel mai gustos și mai crocant crispy chicken? Află ce ingrediente îți trebuie și ține cont de recomandările și secretele noastre!