Pui la cuptor în unt cu ierburi aromate | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Pui la cuptor în unt cu ierburi aromate

Rețetă
Simplă
Gata în
170 min.
Porții
6

Puiul la cuptor este una din rețetele care vă plac cel mai mult, iar de această dată vă propunem o variantă deosebit de gustoasă, diferită de rețetele clasice.

Ingrediente ui la cuptor în unt cu ierburi aromate

  • 1 pui întreg Fragedo
  • 250 g unt (la temperatura camerei)
  • Ierburi aromate: cimbru, mentă, rozmarin
  • sare, piper
  • fulgi de ardei iute
  • praf de usturoi

Instrucțiuni de preparare pui la cuptor în unt cu ierburi aromate

  1. Untul trebuie să fie moale, la temperatura camerei. Tocăm mărunt ierburile aromate și le adăugăm în unt. Mai adăugăm sare, piper, praf de usturoi și fulgi de ardei iute. Amestecăm bine.
  2. Ungem puiul cu acest unt aromat. Avem grijă să introducem și în interior cel puțin o lingură de unt.
  3. Așezăm puiul într-o tavă și îl acoperim cu folie de aluminiu pe care o perforăm cu un cuțit în câteva locuri, pentru a permite aburului să iasă.
  4. Dăm puiul la cuptor la 170 °C pentru 2 ore. După două ore, îndepărtăm folia și creștem temperatura la 200 °C pentru încă jumătate de oră. Vom obține astfel o piele crocantă și rumenă.
  5. Când puiul este gata îl servim alături de orice garnitură sau salată.

Tips and Tricks

Puiul copt în unt se poate prepara și la slowcooker setat pe funcția High pentru 6 ore, apoi încă jumătate de oră la cuptor la 200 °C, pentru a obține delicioasa crustă crocantă.

pas 1 Pui la cuptor în unt cu ierburi aromate pas 2 Pui la cuptor în unt cu ierburi aromate pas 3 Pui la cuptor în unt cu ierburi aromate

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane