Faptul că ciorba nu lipsește niciodată din meniul nostru zilnic nu mai este o surpriză pentru tine. Dacă urmărești cu interes preparatele noastre culinare suntem siguri că deja ai preparat alături de noi numeroase rețete de ciorbă cu carne de pui. Ei bine, astăzi a venit rândul uneia dintre rețetele noastre preferate: ciorba de perișoare cu carne de pui. Tare bun mai este acest borș de perișoare, acru și aromat, servit alături de leuștean proaspăt tocat!
Probabil îți aduci aminte gustul ciorbei de perișoare preparată cu dragoste de bunica, mai ales în sezonul de iarnă, când carnea de porc era din belșug prezentă în gospodărie. Astăzi alegem să înlocuim carnea de porc cu cea de pui, pentru o rețetă de ciorbă mai ușoară, ce poate fi servită indiferent de sezon. Iată cât este de ușor să prepari ciorbă de perișoare de pui!
Ingrediente pentru ciorbă de perișoare de pui
Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru 4 porții de ciorbă de perioșoare de pui, însă poți modifica cantitățile după bunul plac. Mai ales dacă aveți mai mulți membri ai familiei în vizită, dornici de arome tradiționale. Iată ce trebuie să adaugi pe lista de cumpărături pentru această rețetă de ciorbă:
- 40 g de piept de pui dezosat Fragedo Duo
- 2 cepe mici
- 2 morcovi
- 1 cartof
- 1 țelină
- 1 ardei gras
- 2-3 linguri de orez
- 1 ou
- 3 linguri de borș lichid
- 2 linguri de pastă de roșii
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt
- 1 legătură de leuștean proaspăt
- Sare și piper, după gust
Mod de preparare pentru ciorbița de perișoare
Rețeta de ciorbă de perișoare de pui se prepară foarte simplu, în două etape propriu-zise: fierberea legumelor și prepararea perișoarelor de pui. Nu este deloc complicat să o prepari, mai ales că majoritatea intervențiilor au loc la începutul rețetei, atunci când trebuie să pregătești legumele și perișoarele. Iată pașii de prepare ai ciorbei de perișoare de pui după rețeta simplă:
- Pentru început trebuie să pregătești ingredientele pe care le vei folosi la ciorba de perișoare. Așadar, toacă pieptul de pui dezosat cu mașina de tocat carne, curăță cepele (una se va toca mărunt, iar cealaltă se va lăsa întreagă) și toacă mărunt morcovii, țelina și ardeiul gras. Continuă prin a tăia un cartof în cubulețe mici, dar și prin a toca mărunt legătura de pătrunjel și cea de leuștean.
- Pune la fiert, într-o oală largă, ceapa rămasă întreagă, țelina și cartofii. Lasă legumele să dea în clocot.
- Acum trebuie să începi prepararea perișoarelor. Adaugă ceapa tăiată, alături de pătrunjel în bolul cu carne tocată. Dă amestecul din nou prin mașina de tocat carne. Adaugă apoi 2 linguri de orez crud, spălat, un ou crud, sare și piper, apoi amestecă bine toată compoziția pentru perișoare.
- Dacă te întrebai cum se fac perișoarele, acestea se modelează foarte ușor în mână, din compoziția obținută anterior. Adaugă-le apoi pe rând, una câte una, cu lingura în ciorbă.
- Adaugă apoi și ardeiul gras și lasă ciorba de perișoare de pui să fiarbă la foc mediu timp de 20 de minute.
- Scoate ceapa întreagă din oală, apoi finalizează această ciorbă adăugând borșul, pasta de roșii, sare și piper. Mai lasă ciorba de perișoare să fiarbă pentru încă 10 minute. Când ai stins focul, adaugă legătura de leuștean tocat mărunt.
Sfaturi pentru o ciorbă de perișoare gustoasă
Chiar dacă pare o rețetă cu numeroase intervenții, ciorba de perișoare de pui are o dificultate medie de preparare. Și vestea bună este că avem și câteva sfaturi utile pentru preparare acestei rețete. Iată sugestiile noastre:
- Dacă dorești ca ciorba de perișoare să aibă un gust deosebit, o poți drege cu smântână, așa cum se întâmplă și în cazul ciorbei clasice de pui a la grec. Însă, în acest caz, poți sări peste adăugarea borșului.
- Pentru o preparare mai ușoară, poți opta pentru carne tocată din piept de pui Fragedo Deli. În acest fel nu va mai fi nevoie să dai pieptul de pui prin mașina de tocat carne.
- Ai grijă la cantitatea de orez pe care o adaugi în carnea tocată, căci aceasta poate altera perișoarele de pui.
- Borșul lichid poate fi înlocuit foarte bine cu zeamă de lămâie sau oțet.
- Pentru un gust aromat, poți alege să călești ceapa pentru perișoare de pui în ulei, pentru câteva minute.
- Poți opta și pentru adăugarea mai multor legume în ciorbă, așa cum sunt roșiile, fasolea verde sau păstârnacul.
- Înainte de a modela perișoarele, ideal ar fi să-ți umezești mâinile, pentru a le putea modela mai ușor. De asemenea, ține cont că perișoarele de pui sunt gătite atunci când plutesc la suprafața ciorbei.
Alte rețete de ciorbă de pui pe care să le încerci
Și pentru că ți-am spus că ciorbele se numără printre rețetele noastre de suflet, avem pentru tine și alte rețete de ciorbă de pui pe care să le încerci. Iată și alte alternative gustoase pentru masa de prânz:
Te-am convins să prepari și tu ciorbă de perișoare cu carne de pui după rețeta simplă? Adaugă ingredientele necesare pe lista de cumpărături și respectă întocmai pașii de preparare menționați, pentru o ciorbă care să-ți amintească de gustul copilăriei!
POFTĂ BUNĂ!