Ostropel de pui | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Ostropel de pui

Rețetă
Complexă
Gata în
60 min.
Porții
4

Cu toții știm aroma unui ostropel de pui cu usturoi, bine făcut și completat cu un sos de legume îmbietor. Fie că îți face mai mare poftă un ostropel de pui oltenesc, cu sos de smântână, fie că preferi varianta mai light a unui sos pe bază de roșii, specific unui ostropel de pui moldovenesc, cu siguranță vei aprecia rețeta din rândurile următoare.

Noi am ales varianta unui ostropel de pui la cuptor, cu mult usturoi, sos de roșii, mirodenii și vin, o bogăție de arome pentru toate gusturile.

Ingrediente pentru 2-3 persoane

  • 500 g Fragedo Clasic aripioare de pui
  • 4-5 roșii
  • 2 ardei
  • 1 ceapă
  • 5-6 căței de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 2 lingurițe de boia dulce
  • Frunze de pătrunjel proaspăt
  • 2 foi de dafin
  • Sare și piper după gust
  • 50 ml apă
  • 100 ml vin alb

Mod de preparare

  1. Unge bine aripioarele de pui cu puțin ulei (2 linguri) și dă-le la cuptor într-o tavă tapetată până se rumenesc puțin.
  2. Într-o tigaie încăpătoare sau într-o cratiță mai adâncă, undește ceapa, împreună cu usturoiul (o lingură de ulei). După ce prind o culoare aurie, adaugă ardeii tăiați mărunt și oprește focul.
  3. Scoate din cuptor aripioarele și așază-le cu grijă în cratița de pe aragaz. Amestecă roșiile tăiate cubulețe, apa și vinul, și adaugă sosul peste aripioare, așa încât să le acopere. Presară sare, piper, boia și adaugă foile de dafin.
  4. Dă totul la cuptorul deja încins la 180°C, timp de 20-30 de minute, în funcție de cât de repede se pătrund aripioarele și cât de fragede vrei să fie.
  5. Peste ostropelul de pui proaspăt scos din cuptor se presară mult pătrunjel verde.
  6. Servește cu mămăliguță!

Informații nutriționale

100 de grame de Fragedo Clasic aripioare de pui au următoarele valori nutriționale:

  • 179 kcal;
  • 11.19 grame de grăsimi, din care acizi grași saturați 3.97 g;
  • 0.49 grame de glucide, din care zaharuri 0.1 g;
  • 18.94 de grame de proteine;
  • 0.16 grame sare.

O porție de ostropel de pui conține aproximativ 465 de calorii, 28 grame de grăsimi, 11.4 grame de glucide, 32 grame de proteine și 7.9 grame de sare.

Trucuri pentru preparare

  • Pentru un sos mai gustos, poți adăuga în ostropelul de pui și alte legume, precum păstârnac, țelină, morcovi sau rădăcină de pătrunjel.
  • Dacă sosul iese prea subțire, îngroașă-l cu 1-2 linguri de făină. Alternativ, dacă sosul a ieșit prea dens, mai pune puțină apă.
  • Ca garnitură, poți alege piureuri, cartofi natur, orez, murături etc.
  • Dacă vrei să fierbi ostropelul de pui în tigaie, pur și simplu îl lași la foc mic, sub capac.
  • În locul apei, se poate folosi supă, care e mai aromată și dă un gust mai intens ostropelului de pui.
  • Dacă sosul iese prea acru, se poate corecta prin adăugarea unei lingurițe de zahăr sau mai mult, după caz.
  • Dacă nu vă plac aripioarele, puteți face ostropel cu piept de pui sau cu pulpe.

Sugestii de servire și personalizare a rețetei

  • Ostropel de pui cu ciuperci;
  • Ostropel de pui cu smântână;
  • Ostropel de pui cu cartofi;
  • Ostropel de pui la ceaun.

Alte rețete similare pe care să le încerci

Cu aripioare de pui Fragedo Clasic:

Cu alte sortimente din gama Fragedo Clasic:

Încearcă rețeta noastră delicioasă de ostropel de pui și bucură-te alături de cei dragi de o masă pe cinste, cu Fragedo!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane