Nu știm dacă și vouă vi se întâmplă la fel, însă nouă ne place la nebunie pateul de ficat de pui, motiv pentru care îl și preparăm destul de des, mai ales că pateul din comerț conține tot soiul de minunății. Și vestea bună este că pateul de pui poate fi preparat destul de ușor la tine în bucătărie, atâta vreme cât ai la îndemână ingredientele necesare.
Dacă ești părinte, rețeta de pate de ficat de pui poate fi unul dintre cele mai bune trucuri pentru a-l convinge pe cel mic să mănânce ficat de pui. Mai mult, poți folosi pateul de ficat pentru a prepara ouă umplute delicioase, în afara de clasicul mod de a-l întinde pe felii de pâine de casă proaspăt scoasă din cuptor. Iată cât de simplu poți găti această rețetă de pate de casă!
Te întrebi care sunt ingredientele pentru rețeta de pate din ficat de pui? Ei bine, pentru a prepara nici mai mult, nici mai puțin de 4 porții de pate de ficat de casă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Atâta timp cât pateul de ficat de pui rămâne în recipientul în care a fost turnat și este acoperit cu un strat de unt, care se va solidifica și se va transforma într-o peliculă izolatoare, acesta poate fi păstrat la frigider chiar și pentru o lună de zile. Odată ce s-a început, pateul de pui este bine să se consume cât mai repede.
Pateul de casă se va servi rece, cu felii de pâine proaspătă sau prăjită. De asemenea, el poate fi folosit și pentru umplutura unor ouă umplute sau poate fi amestecat cu unt spumat pentru decorarea unor tartine la mesele festive. Există atât de multe opțiuni delicioase de a servi pate de ficat de pui încât nu te vei putea limita la una singură și vei dori să le încerci pe toate!
Așa cum obișnuim de fiecare dată, nu ne putem rezuma să-ți prezentăm o simplă rețetă de pate de piept de pui, fără să venim cu o serie de alte rețete gustoase cu pui pe care să le încerci. Iată cu ce rețete îi mai poți încânta pe cei dragi:
Te-ai convins de cât este de simplu să prepari pate de piept de pui după rețeta clasică? Încântă-i pe toți cei din familie cu cel mai gustos pateu pe care l-au gustat vreodată și impresionează-i pe invitați cu cele mai bune ouă umplute la mesele de sărbătoare. Este atât de simplu să-i convingi de talentele tale culinare!