Sezonul rece se apropie, astfel că mâncărurile calde își fac din nou loc printre prioritățile noastre culinare. Un preparat cald este binevenit când vii de afară înfrigurată sau pofticioasă, nu-i așa? Poți mânca o supă sau o ciorbă, dar deseori simți nevoia de un fel de mâncare care să fie și ușor, și consistent. Salata caldă cu carne de pui și susan este perfectă în astfel de momente. Puiul este hrănitor, iar susanul oferă o aromă unică. Cele două ingrediente se împacă foarte bine, după cum probabil ai descoperit mâncând pui Shanghai, șnițele și alte preparate. În plus, salata se gătește ușor și rapid. Nu-i așa că ți-am făcut poftă? Descoperă în continuare cum se gătește această rețetă simplă și consistentă.
Ingrediente pentru salata caldă de pui cu susan
Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru această rețetă, nici de cine știe ce pricepere. Alege produse de calitate și sigur îți va ieși bine. Mai jos găsești cantitățile pentru 4 porții, dar poți adapta salata la oricâți participanți sunt la masă. Salata constă în 3 preparate secundare:
- puiul copt la cuptor;
- amestecul de legume;
- dressingul.
Pentru puiul copt la cuptor îți trebuie:
- 450 g de piept de pui dezosat Fragedo;
- 50 g de fulgi de porumb sfărâmați;
- 75 g de pesmet;
- 2 ouă proaspete;
- 4 lingurițe de semințe de susan;
- 1 linguriță de boia picantă sau dulce, în funcție de care o preferi;
- sare și piper.
Amestecul de legume necesită doar 3 ingrediente:
- 2 căpățâni de andive;
- 1 jumătate de salată;
- 1 sfert de varză albă.
Dressingul este mai complex, dar fiecare ingredient îl completează pe celălalt pentru a forma un buchet irezistibil de arome. Îți trebuie:
- 1 linguriță de miere;
- 1 lingură de oregano tocat;
- 1 lingură de pătrunjel tăiat fin;
- 1 lingură de tarhon tocat;
- 1 lingură de oțet de vin alb;
- 4 linguri de ulei de măsline.
Mod de preparare al salatei calde de pui cu susan
Această rețetă este potrivită pentru orice bucătar, indiferent că este începător sau cu vechime de zeci de ani în bucătărie. În cel mult 30 de minute este gata. Iată care sunt etapele de preparare:
- Înainte de a începe să pregătești ingredientele, aprinde cuptorul și reglează-l la 200 de grade. Temperatura trebuie să fie ridicată pentru ca puiul să facă o crustă crocantă. Pregătește pieptul de pui fraged, tăindu-l fâșii. Îl poți tăia pe jumătate mai întâi, dacă este mare.
- Acum urmează partea distractivă. Ai agitat vreodată un shaker de cocktail? Ei, bine, acum ai ocazia să amesteci un cocktail de… ingrediente alimentare. Pune într-o pungă rezistentă fulgii de porumb, pesmetul, boiaua și semințele de susan și amestecă bine. Când ți se pare că s-a omogenizat mixtura sau ai obosit, ia o pauză. O pauză activă, în care alegi două ouă frumoase, le spargi într-un bol și le bați ca pentru omletă.
- Înmoaie fâșiile de pui în ou, astfel încât să se îmbrace complet, și pune-le și pe ele în pungă. Dă-ți comanda vocală “shake!” și agită iar punga, până când bucățile de carne se acoperă uniform cu mixtura de susan.
- Pune fâșiile de pui într-o tavă de copt, pe care o agiți… Nu, am glumit. Pe care o pui la cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute. La jumătatea intervalului întoarce carnea pe partea cealaltă, ca să nu se ardă.
- Cât timp puiul se colorează și eliberează arome apetisante, taie subțire ingredientele pentru salată și pune-le într-un castron mare. Prepară și dressingul, amestecând toate verdețurile cu ulei, oțet și miere, și toarnă-l peste salată.
- Pregătește 4 farfurii întinse și împarte salata. Deasupra ei pune fâșii de pui și ornează cu semințe de susan. Servește salata de pui cu susan cât este caldă.
Altă variantă de salată caldă de pui cu susan
Pentru pasionații de delicii orientale, varianta chinezească a salatei de pui cu susan este o încântare. Puiul se gătește la fel, doar că salata este mai complexă. Mai exact, conține:
- 1 jumătate de varză verde tocată;
- 1 sfert de varză roșie tocată;
- 1 morcov ras;
- 1 ceașcă de boabe de soia edamame decojite;
- 1 lingură de semințe de susan;
- 3 linguri de migdale feliate;
- 3 mandarine feliate;
- 3 linguri de frunze tocate de coriandru cilantro.
Și dressingul este diferit. Se face din:
- 3 linguri de unt de arahide;
- 2 linguri de miere;
- 1 sfert de ceașcă de oțet de orez sau de vin;
- 2 linguri de sos de soia;
- 1 cățel de usturoi pisat;
- 1 linguriță de ghimbir ras;
- 1 linguriță de sos de ardei iute.
Și în acest caz, la baza farfuriei este salata, peste care se pun dressingul și fâșiile de pui.
Alte rețete savuroase cu carne de pui
Dacă ți-a plăcut salata caldă cu pui și susan, merită să încerci și alte rețete delicioase, ca:
Salata caldă de pui cu susan se face repede și este gustoasă. Ce mai aștepți? Gătește-o și tu.
POFTĂ BUNĂ!