O alternativă sănătoasă la tradiționalul șnițel de pui prăjit în tigaie, această rețetă nu folosește niciun strop de ulei. Pregătit la cuptor, pieptul de pui rămâne suculent, iar crusta din pesmet și Parmezan devine aurie și crocantă. Ca să scurtezi timpul petrecut în bucătărie, iți recomandăm să alegi pieptul de pui pre-feliat.
Ingrediente pentru rețeta de salată de varză coleslaw
- 300 gr varză albă, tăiată fâșii
- 1 morcov mare, decojit și ras
- 6 fire de ceapă verde, tăiate pe diagonală
- 1 măr roșu, dat pe răzătoare
- 150 gr de iaurt
- 2 lingurițe de muștar
- 1/2 lămâie, suc
Metoda de preparare pentru rețeta de șnițele la cuptor
- Începe prin a amesteca toate ingredientele pentru salată într-un bol mare. Condimentează la final, acoperă vasul cu folie și pune-l deoparte.
- Încălzește cuptorul la 180°-200°C. Tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt și, dacă ai în bucătărie, pune deasupra un grătar de dimensiunea tăvii. Grătarul va acționa ca un AirFryer, permițând aerului fierbinte să circule fără să usuce carnea de pui.
- Pregătește 3 farfurii adânci. În prima farfurie amestecă făina, usturoiul granulat, boiaua și un vârf de sare. În a doua, bate ouăle cu puțină sare. În a treia, mixează parmezanul, pesmetul, oregano, sarea și piperul. Aceasta va fi ordinea în care vei trece bucățile de piept de pui prin ingrediente înainte de a le pune în tavă, ca să obții o crustă aurie și crocantă. Poți repeta procesul dacă dorești o crustă mai groasă.
- După ce ai înmuiat feliile de piept de pui prin cele trei amestecuri, așază-le pe grătarul din tavă. Pune-le la cuptor și lasă-le să se rumenească, câte 10-12 minute pe fiecare parte.
- Scoate șnițelele din cuptor. Servește-le cu garnitura de salată și așază lângă fiecare un sfert de lămâie.
Care sunt diferențele între rețetele de șnițel cunoscute?
Șnițel este denumirea generică pentru orice tip de carne (pui, curcan, porc, vită, vițel) care a fost feliată, frăgezită cu un ciocan pentru carne, trecută prin ou și pesmet, iar în final prăjită sau coaptă.
În mod tradițional, șnițelul se pregătește din carne de vițel - acesta este clasicul Wiener schnitzel servit cu o felie de lămâie, mândria austriecilor. I-au dedicat o zi națională (9 septembrie), un muzeu în Viena (Schnitzel Museum) și țin să amintească de prima mențiune istorică într-o carte de bucate: în 1683.
În alte rețete, șnițelul poate fi acompaniat de un sos din smântână (Rahmschnitzel), din ciuperci (Jägerschnitzel) sau din ardei (Zigeunerschnitzel).
La vecinii din Italia îl găseşti sub denumirea de Cotoletta Milanese.
Alte rețete simple pe bază de carne de pui
Iată câteva rețete simple foarte ușor de realizat pentru întreaga familie. Gătește-le și bucură-i pe cei dragi cu gusturi și texturi simple însă foarte bine definite!