5 rețete de brunch cu pui | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

5 rețete de brunch cu pui

Rețetă creată de Irina Markovits
Rețetă
Simplă
Gata în
135 min.
Porții
6

Un brunch gourmet, gătit acasă pe baza unor rețete simple și savurat împreună cu familia sau prietenii, poate fi începutul unui weekend trăit pe îndelete. Clătite pufoase umplute cu pui și ciuperci, o frittata aurie cu pui, spanac, broccoli și feta, mini-salate individuale în care sunt combinate felii de avocado cremos și de pui la cuptor sunt câteva din cele 5 preparate pe care le poți așeza pe masă, alături de clasicul suc de portocale și, de ce nu?, de un pahar de Prosecco. Meniul de brunch propus de noi include:

  1. Clătite cu pui, spanac și ciuperci
  2. Frittata cu pui, feta, spanac și broccoli
  3. Baghetă franțuzească la cuptor cu pui, roșii, mozzarella și sos pesto
  4. Salată de frunze cu pui, avocado, roșii și castraveți
  5. Parfaits-uri cu pui, baby spinach, brânză Cheddar și terci de mălai grișat

1. Clătite la cuptor cu pui, spanac și ciuperci

  • Rețetă dificultate medie
  • Gata în 45 minute
  • Porții 6-8

    Ingrediente pentru rețeta de clătite la cuptor cu pui, spanac și ciuperci

  • 300 gr piept de pui Fragedo, dezosat și tăiat în bucăți mici
  • 150 gr ciuperci, feliate
  • 200 gr baby spanac
  • 300 gr făină
  • 2-3 ouă mari
  • 300 ml lapte rece
  • 100 ml smântână pentru gătit
  • 125 ml supă de pui
  • 75 gr mozzarella, rasă
  • 2 căței de usturoi, curățați și mărunțiți
  • 1/2 ceapă albă, curățată și tăiată fin
  • 1 linguriță cimbru (proaspăt sau uscat)
  • 1/5 linguriță de muștar
  • 1/2 linguriță sare
  • ulei de măsline

    Metoda de preparare pentru rețeta de clătite cu pui, spanac și ciuperci

  1. Începe prin a pregăti clătitele după rețeta tradițională. Într-un vas mare ca de salata pune făina, sparge deasupra ouăle întregi și sărează-le. Adaugă laptele, puțin cate puțin, timp în care amesteci compoziția cu o un tel sau o lingură de lemn. Dacă folosești un mixer, poți amesteca de la început toate ingredientele. Înainte de a prăji clătitele, lasă aluatul să se odihnească timp de 20-30 de minute, ca să se îngroașe.
  2. Încinge bine o tigaie și unge-i suprafața cu unt sau ulei. Toarnă compoziția cu un polonic, rotind sau înclinând tigaia pentru ca aluatul să se întindă uniform pe toată suprafața vasului.
  3. Ține tigaia pe foc, la foc mediu spre iute. Când observi că marginile clătitei încep să se rumenească, întoarce-o cu o spatulă pe cealaltă parte și las-o să se coacă încă puțin. Când este gata, aşeaz-o pe o farfurie. Repetă pașii anteriori până când termini tot aluatul.
  4. Încălzește cuptorul la 185°C (pe treapta din mijloc).
  5. Spală frunzele de spanac sub un jet de apă rece și lasă-le în strecurătoare, deasupra chiuvetei. Toarnă deasupra apă fierbinte, până când spanacul se înmoaie și își schimbă culoarea, devenind un verde întunecat. Lasă-l să se scurgă.
  6. Încinge uleiul într-o tigaie neaderentă. Adaugă ceapa tăiată fin și călește-o timp de 3-4 minute, până devine translucidă. Adaugă usturoiul, ciupercile și un vârf de sare, amestecând continuu. Călește-le timp de 8-10 minute, până când ciupercile sunt bine făcute și lichidul din ele s-a evaporat complet. Presară cimbrul mărunțit peste ciuperci și amestecă cu grijă.
  7. Pune în tigaie carnea (tăiată cuburi, fâșii subțiri sau mărunțită) și supa de pui și adu preparatul la punctul de fierbere. Lasă-l să fiarbă 7-8 minute sau până când lichidul s-a redus la jumătate. Micșorează focul, adaugă smântâna și brânza mozzarella rasă, apoi spanacul (pe care l-ai stors bine de apă). O dată ce brânza, smântâna și restul ingredientelor sunt uniform înglobate, poți opri focul și acoperi tigaia.
  8. Pregătește o tavă termorezistentă, unsă cu unt, în care să încapă toate clătitele.
  9. Umple câte o clătită cu compoziția de pui, spanac și ciuperci. Ruleaz-o. După ce ai umplut și aranjat toate clătitele în vas, presară deasupra lor mozzarella rasă.
  10. Lasă vasul în cuptor timp de 8-10 minute sau până când brânza începe să se topească și rumenească. Servește clătitele cât sunt încă calde.

Frittata cu pui

2. Frittata cu pui, feta, spanac și broccoli

  • Rețetă foarte ușoară
  • Gata în 25 minute
  • Porții 6

    Ingrediente pentru rețeta de frittata cu pui, feta, spanac și broccoli

  • 500 gr piept de pui Fragedo, tăiat în fâșii
  • 6 ouă
  • 350 gr spanac (congelat sau din conservă)
  • 75 gr brânză Feta, sfărâmată
  • 1/2 ceapă, tăiată fin
  • 2 căței de usturoi, curățați și mărunțiți
  • 75 ml lapte (sau apă)
  • 1/2 linguriță de busuioc uscat (sau 1 linguriță de busuioc proaspăt, tocat)
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper negru
  • (opțional) o legătură de chives, tocată și câteva roșii cherry, tăiate în sferturi

    Metoda de preparare pentru rețeta de frittata cu pui

  1. Încinge uleiul într-o tigaie neaderentă, la foc mediu. Călește ceapa câteva minute, până se înmoaie și devine translucidă. Adaugă usturoiul și amestecă 1 minut, apoi imediat adaugă fâșiile de pui și spanacul. Acoperă tigaia cu un capac și lasă-le să se pătrundă 5-8 minute, până când lichidul s-a evaporat și carnea de pui și-a schimbat culoarea.
  2. Într-un bol amestecă bine ouăle întregi, laptele (sau apa) și condimentele. Înglobează aproximativ un sfert din gramajul brânzei feta.
  3. Mută carnea de pui și spanacul într-un vas pentru cuptor. Toarnă peste ele compoziția de ouă, lapte, brânză și condimente, fără să le amesteci cu o lingură sau spatulă. Asigură-te, din mișcările vasului, că ai distribuit uniform compoziția gătită.
  4. Pune vasul neacoperit în cuptorul preîncălzit timp de 6-10 minute (sau până când ouăle sunt făcute și se observă că frittata este coaptă).
  5. Presară deasupra restul de brânză feta, împreună cu verdețurile tocate și roșiile cherry. Se poate servi caldă sau rece.

Baghetă franțuzească la cuptor cu pui

3. Baghetă franțuzească la cuptor cu pui, roșii, mozzarella și sos pesto

  • Rețetă foarte ușoară
  • Gata în 20 minute
  • Porții 4

    Ingrediente pentru rețeta de baghetă franțuzească la cuptor cu pui, roșii, mozzarella și sos pesto

  • 350 gr piept de pui Fragedo
  • 1 baghetă franțuzească, albă sau rustică
  • 150 gr roșii cherry, tăiate în jumătăți
  • 350 gr brânză mozzarella, rasă
  • 120 gr sos pesto
  • 1 lingură ulei de măsline extra-virgin
  • sare, după gust
  • (opțional) Parmezan, petale

    Metoda de preparare pentru rețeta de baghetă franțuzească la cuptor cu pui, mozzarella și pesto

  1. Încălzește cuptorul la 200°C (treapta 6).
  2. Încinge uleiul într-o tigaie neaderentă. Adaugă bucățile de pui și sarea, amestecând ocazional până când carnea se rumenește pe toate părțile (aproximativ 10 minute).
  3. Taie bagheta pe lungime, secționând apoi fiecare parte la jumătate. Pune bucățile de baghetă într-o tavă pentru cuptor, cu miezul în sus.
  4. Întinde pe fiecare bucata un strat de sos pesto, apoi un strat de piept de pui și câteva bucăți de roșii cherry. Presară deasupra mozzarella rasă.
  5. Pune tava la cuptor timp de 10-12 minute sau până observi că brânza s-a topit. Înainte de a le servi, stropește bucățile de baghetă cu puțin ulei de măsline extra-virgin și presară câteva petale de Parmezan.

salata cu pui

4. Salată cu pui, avocado, roșii și castraveți

  • Rețetă ușoară
  • Gata în 20 minute
  • Porții 4-5

    Ingrediente pentru rețeta de salată de pui cu avocado, roșii și castraveți

  • 500 gr piept de pui Fragedo, dezosat
  • 1 pungă de frunze de salată
  • 1 castravete Fabio, tăiat cuburi
  • 2 roșii coapte, cuburi
  • 1 ceapă roșie medie, tăiată fin
  • 2 avocado, feliaţi
  • 180 gr măsline kalamata, fără sâmburi
  • 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat
  • 1 lămâie, tăiată sferturi (pentru ornat)

    Ingrediente pentru dressingul salatei

  • 100 ml ulei de măsline
  • 2 lingurițe oțet din vin (roșu sau alb)
  • sucul unei lămâi, proaspăt stoarsă
  • 1 cățel de usturoi, mărunțit
  • 2 lingurițe muștar de Dijon
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • sare și piper, după gust

    Metoda de preparare pentru rețeta de salată de pui cu avocado, roșii și castraveți

  1. Preîncălzește cuptorul la 160ºC-180ºC (treptele 3-4).
  2. Amestecă într-un bol jumătate din gramajul ingredientelor dressingului, apoi adaugă bucățile întregi de piept de pui. Lasă-le la marinat în frigider timp de 25-30 de minute.
  3. Aranjează bucățile de pui într-un vas termorezistent și pune-l la cuptor pentru 20 de minute (sau până când carnea este bine pătrunsă).
  4. Între timp, combină roșiile, ceapa, castravetele, măslinele și pătrunjelul într-un vas mare de salată.
  5. Distribuie în mod egal frunzele de salată pe fiecare farfurie și pune deasupra amestecul de legume proaspete. Aşează estetic feliile de avocado pe un sfert al farfuriei, ca şi cum ai forma o semilună. Feliază pieptul de pui și aranjează-l peste patul de salată, urmărind aceeaşi formă de semilună.
  6. Stropește salata cu restul de dressing și ornează cu sferturile de lămâie.

Parfaits-uri cu pui

5. Parfaits-uri cu pui, baby spanac, brânză Cheddar și terci de mălai

  • Rețetă dificultate medie
  • Gata în 25-45 minute
  • Porții 4-5

    Ingrediente pentru toppingul de pui și spanac

  • 300 gr piept de pui Fragedo, dezosat și tăiat fâșii fine
  • 100 gr spanac baby
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 ceapă medie, tocată fin
  • 1/2 legătură ceapă verde, tocată
  • sare

    Ingrediente pentru terciul de mălai grișat

  • 350 gr mălai grișat alb
  • 650 ml lapte
  • 500 ml apă
  • 100 gr brânză Cheddar rasă (sau un alt tip de brânză dură)
  • 1 linguriță sare
  • 30 gr unt nesărat
  • În plus: pentru prezentare, ai nevoie de 4 recipiente din sticlă (mini-borcane sau boluri transparente)

    Metoda de preparare pentru parfaits-urile cu pui, spanac, brânză Cheddar și terci de mălai

  1. Pune pe foc o cratiță medie, în care ai pus laptele, apa și sarea. Adu-le la punctul de fierbere, moment în care începi să torni în ploaie mălaiul grișat, amestecând continuu. Redu focul și continua să amesteci cu un tel, până când mălaiul și lichidele sunt bine încorporate şi nu au cocoloaşe (aproximativ 5 minute).
  2. Înlocuiește telul cu o lingură de lemn și continuă să amesteci o dată la 2-3 minute, la fel cum ai pregăti o mămăligă tradițională. Lasă terciul pe foc 25-30 de minute (pentru o consistență moale, semi-lichidă, ca a unui porridge clasic) sau 40-45 de minute (pentru o consistență onctuoasă și îngroșată, ca a unei mămăligi). Poți adăuga oricând apă (1-2 linguri, pe rând), dacă ți se pare că terciul se îngroașă prea mult. La final, adaugă untul și amestecă-l până se topește complet. Acoperă vasul și oprește focul.
  3. Încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare. Adaugă ceapa, asezonează cu sare și călește-o, amestecând din când în când, timp de 5 minute. Adaugă bucățile de pui și lasă-le neacoperite pe foc mediu vreo 8-10 minute, până când carnea este bine pătrunsă. Adaugă spanacul și amestecă-l până își schimbă culoarea și lichidul din tigaie s-a evaporat (aproximativ 5 minute). Închide focul și lasă compoziția să se răcească.
  4. Folosindu-te de o lingură, umple fiecare recipient cu un strat de 5-6 cm din compoziția de pui și spanac. Adaugă apoi un strat cu aceeași grosime din terciul de mălai. Repetă stratificarea, până când termini cele două amestecuri. Ornează recipientele cu ceapă verde tăiată mărunt și cu brânză rasă, dacă ți-a mai rămas.
  5. Lasă-le să se răcească complet înainte de a le pune pe masă.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane