Pasul 1: Pregătim puiul Se călesc pulpele de pui cu ulei de măsline și un pic de untură, se fierb timp de 20 minute (se condimentează cu boia de ardei, ras el hannout, 7 condimente arăbești).
Pasul 2: Călim 1 ceapă și 3 căței de usturoi, după 5 minute adăugăm năut și amestecăm.
Pasul 3: Adăugăm orez basmati (spălat, pus înainte în apă călduță timp de 20 minute). Aici folosim apa de la carne - pentru 1 pahar de orez folosim 2 pahare de apă.
Între timp (pasul 4): Puiul se scoate, se pune pe tava de cuptor și îl acoperim cu sos compus din ulei de măsline și boia.
Pasul 5: Când ajunge apa la fierbere, reducem focul la minim și acoperim. Lăsăm 25-30 minute. Apoi oprim focul, acoperim oala cu un prosop mare de bucătărie.
Pasul 6: Întoarcem oala pe o tavă, punem puiul deasupra, decorăm cu semințe de rodie, caju, pătrunjel.
Poftă bună!