„Un preparat din categoria <
Primul pas în realizarea acestei rețete este pregătirea unui vas de ceramică sau sticlă termorezistentă care să poată fi folosit la cuptor.
Pieptul de pui și pulpele superioare de pui, dezosate, se taie cuburi și se trag la tigaie în ulei. Adăugăm ceapa și usturoiul și le înăbușim puțin, având grijă să nu le ardem. Apoi adăugăm smântâna și sosul de roșii. Fiebem totul până obținem un sos dens și o compoziție bine închegată.
Fierbem tagliatellele în apă cu sare. Putem folosi și alt tip de paste, dar acestea sunt mai potrivite fiindcă vor absorbi mai bine toate aromele din sos.
Așezăm pastele într-un vas ceramic termorezistent și turnăm peste ele, direct din tigaie, sosul cu pui. Presărăm bucăți de mozzarella și parmezan ras și lăsăm vasul la cuptor, la 185°C, aproximativ 20 de minute, până când preparatul capătă o crustă aurie.
Așezăm vasul pe un fund de lemn sau un suport termorezistent, în mijlocul mesei, astfel încât toată lumea să-și poată pune în farfurie din preparatul aburind. E irezistibil!
Urmărește pașii aici:
Notă: Vesela și tacâmurile care apar în fotografie au fost oferite de Mobexpert.
Alege vinul potrivit: Castel Huniade – Roze, demisec
O asociere de culori vibrante și note de fructe roșii: căpșune, zmeură și merișoare. Acest vin roz-coral cu gust proaspăt și delicat surprinde prin aciditatea plăcută. Preparatul gratinat la cuptor are nevoie de prospețimea acestui vin pentru a alcătui împreună o armonie de gusturi perfect echilibrate.