Ești în căutarea unei rețete prietenoase cu silueta, dar gustoasă și care să ofere senzație de sațietate mai multe ore? O salată cu piept de pui este exact ce ai nevoie atunci când vrei să mănânci sănătos și să te menții în formă. Se poate dovedi un prânz ori o cină delicioase fără prea mare bătaie de cap. În plus, reprezintă și o idee excelentă pentru pachetul de prânz la birou.
Ca să alungi complet monotonia din farfurie, îți propunem să lași deoparte salatele monotone și să încerci o rețetă cu influențe mediteraneene. Este bogată în arome și gusturi care te vor seduce de la prima gură: pui, măsline, roșii, castraveți, avocado și lămâie.
1, 2, 3, start la gătit!
Amestecă toate ingredientele dressingului într-un bol, după care împarte compoziția în două. Jumătate depoziteaz-o în frigider pentru mai târziu, iar cealaltă folosește-o ca marinadă pentru pui.
Pune pieptul de pui la marinat într-un bol timp de 15 – 30 de minute. Dacă timpul îți permite, poți lăsa carnea să se marineze și peste o oră, la frigider. Astfel aromele se vor întrepătrunde mai bine și vei obține un preparat minunat.
După ce puiul este pregătit, pune-l într-o tigaie grill cu puțin ulei de măsline. Gătește pieptul de pui la grătar pe ambele părți până se rumenește frumos, dar să rămână suculent în același timp.
Lasă pieptul de pui timp de 5 minute deoparte, astfel încât să aibă timp să se răcească ușor.
Între timp spală roșiile, castravetele, ceapa roșie, avocado și rupe salata verde în fâșii. Adaugă măslinele Kalamata și amestecă ușor toate ingredientele într-un bol.
Mai lipsește vedeta farfuriei: pieptul de pui la grill. Așadar, feliază-l și așază-l deasupra salatei. La final, pune dressingul lăsat la frigider. Servește cu felii de lămâie.
Este lesne de înțeles că pieptul de pui face diferența într-o salată, de aceea trebuie aleasă o carne sănătoasă, sigură și excepțional de gustoasă, precum produsele Fragedo.
Alt detaliu culinar care nu trebuie neglijat la prepararea unei salate este dressingul. Vestea bună la această rețetă de salată cu piept de pui este că îl poți folosi cu succes și pe post de marinadă. Rolul marinării este de a frăgezi și de a condimenta carnea, oferindu-i astfel o aromă și un gust mai intense. Nu degeaba bucătarii apelează la acest truc de fiecare dată. Carnea se poate usca în timpul tratării termice, astfel că își pierde hidratarea și gustul. De aceea este important să o ții înainte de gătit în mix-uri de ingrediente precum ulei, acid (suc de lămâie ori oțet) și condimente.
Dacă dorești să îmbogățești gustul și consistența acestei salate cu piept de pui, o poți personaliza cu ușurință. Spre exemplu, în funcție de alimentele pe care le mai ai la îndemână, poți adăuga brânză feta (pentru o experiență mediteraneană completă), semințe, nuci și tofu. De asemenea, dacă mai ai timp și răbdare, poți pregăti și lipii.