Paste cu piept de pui și sos alb | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Paste cu piept de pui și sos alb

Rețetă
Simplă
Gata în
45 min.
Porții
4

Nu trebuie să aștepți până la următoarea călătorie în Italia ca să te bucuri de savoarea culinară a preparatelor, ci poți să o aduci chiar în bucătăria ta. O rețetă de paste cu piept de pui și sos alb se prepară rapid, este extrem de gustoasă și te ajută să îi impresionezi chiar și pe cei mai mofturoși din familie.

Rețeta de paste cu piept de pui și sos alb poate fi preparată atât pentru prânz, cât și pentru cină, în funcție de timpul liber și de preferințe. Încă o veste bună este că poate fi personalizată după gust, dar și după ingredientele pe care le ai la îndemână. Spre exemplu, poți să folosești diferite tipuri de paste cum ar fi: spaghetti, fettuccine, fusilli sau penne.

Ingrediente pentru rețeta de paste cu piept de pui și sos alb

  • 250g de paste penne (sau alt tip recomandat);
  • 250g de piept de pui dezosat Fragedo, fără piele;
  • 100g de broccoli;
  • 100g de ciuperci portobello;
  • 45g de unt;
  • 3 căței de usturoi tocați mărunt;
  • ulei de măsline;
  • pătrunjel verde tocat;
  • sare și piper (după gust).

Ingrediente pentru sosul alb

  • două linguri de făină;
  • 30 g de unt;
  • 180 ml lapte.

Paste cu piept de pui și sos alb

Metoda de preparare pentru rețeta de paste cu piept de pui și sos alb

  1. Pune apă cu sare la fiert și, când dă în clocot, adaugă pastele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe pachet.

  2. După ce ai pus apa la fiert, poți să pregătești și sosul pentru paste. Topește untul într-o tigaie, adaugă făina și amestecă bine pentru a preveni lipirea compoziției. Adaugă laptele și continuă să amesteci la foc mic, timp de două minute, până se obține o consistență cremoasă. Asezonează cu sare și piper.

  3. Cât timp pastele sunt pe foc, taie pieptul de pui în bucăți mici. Pune carnea pe foc cu apă, sare și piper. Lasă deoparte după ce s-a gătit carnea.

  4. Adaugă unt într-o tigaie, iar după ce începe să se topească, pune și usturoiul tocat mărunt. Adaugă broccoli și ciupercile tăiate. Condimentează cu sare și piper și mai lasă preparatul pe foc timp de două minute.

  5. Pune puiul gătit în tigaia cu sos alb și amestecă pentru ca gusturile să se întrepătrundă armonios. După care adaugă pastele și puțină apă (dacă este necesar) și mai lasă preparatul puțin pe foc. Poți folosi apa în care au fiert pastele.

  6. La final, amestecă și cu compoziția de ciuperci și broccoli și presară pe deasupra frunze proaspete de pătrunjel.

Sugestii de gătire pentru rețeta de paste cu piept de pui și sos alb

La final, ne-am gândit că ți-ar prinde bine niște sfaturi de gătire și servire pentru rețeta de paste cu piept de pui și sos alb.

  • Dacă ai mai multă experiență în bucătărie, dar și timp liber, pregătește pastele în casă și vei obține un preparat nemaipomenit, greu de uitat.
  • În cazul în care vrei să simplifici rețeta ori să îi scurtezi timpul de preparare, poți să renunți la mixul de broccoli și ciuperci.

  • Pieptul de pui rămas de seara trecută de la grătar poate deveni un ingredient minunat pentru rețeta de paste cu sos alb.

  • Dacă te numeri printre fanii parmezanului, presară-l la servire în farfurie și bucură-te de un preparat bogat în arome și gusturi italiene.

Alte rețete cu paste și pui

Adori să prepari rețete de paste cu pui și diferite sosuri? Atunci avem pentru tine mai multe sugestii culinare care te vor salva de fiecare când vei fi în dilema „Eu ce mai gătesc astăzi?”.

Pregătește-te să suplimentezi cantitatea de ingrediente data viitoare când vei prepara rețeta de paste cu piept de pui și sos alb fiindcă cei dragi îți vor cere, cu siguranță, și a doua porție.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane