Rețeta de pui Tikka Masala ori gătit în stil indian este perfectă pentru zilele în care vrei să alungi monotonia culinară. Preparatul este popular și apreciat în întreaga lume pentru explozia de mirodenii, culori și arome intense. Faimosul mixt este inspirat de incredibila Indie, însă a fost creat în restaurantele indiene din Marea Britanie. Secretul acestui preparat stă în sosul bogat, cremos de roșii și în condimentele exotice. Totuși, nu trebuie să fii un expert în bucătăria indiană pentru a obține o rețetă apetisantă, ci să cunoști cea mai bună modalitate de preparare.
Puiul preparat în stil indian ori Tikka Masala se poate servi cu Naan (pâine indiană), lipie indiană ori alături de o porție de orez simplu. Rețeta pe bază de bucăți de pui, marinate în iaurt și condimente mai poate fi servită cu coriandru proaspăt ori frunze de mentă și felii de lămâie.
Dacă ai auzit până acum ambele denumiri, cu siguranță ai avut o stare de confuzie culinară. Ei bine, nu este vorba despre aceeași rețetă, ci sunt două preparate ușor diferite. Ambele sunt de origine indiană și au la bază delicioasele bucăți de pui, însă ceea ce le diferențiază sunt condimentele folosite. Tikka Masala se prepară aproape la fel ca puiul indian Tikka, însă este mult mai picant fiindcă are în compoziție sosul masala, dar și alte condimente.
Te numeri printre pasionații bucătăriei indiene? Atunci cu siguranță nu îți vei dori să te oprești la o singură rețetă, ci vei vrea să testezi și altele la fel de gustoase precum Tikka Masala.
Rețeta de pui Tikka Masala te va surprinde cu combinația explozivă de condimente, așa că o vei trece mai curând decât crezi din nou pe lista de gătit.