Crochete de pui, aperitivul care te ajută să faci impresie bună de fiecare dată | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Crochete de pui, aperitivul care te ajută să faci impresie bună de fiecare dată

Rețetă
Simplă
Gata în
75 min.
Porții
4

O rețetă de crochete de pui te va salva în multe momente în care trebuie să prepari rapid un aperitiv ori o gustare. Biluțele cu carne tocată de pui și legume vor deveni, de la prima mușcătură, preferatele tuturor. Sunt crocante la exterior, dar surprinzător de pufoase la interior.

Le poți asemăna cu niște chiftele la început, însă diferența o reprezintă sosul asemănător cu cel béchamel. Nu trebuie să ai multă experiență în bucătărie pentru a obține un preparat delicios, ci doar să urmezi pașii prezentați mai jos.

Ingrediente pentru rețeta de crochete de pui

  • 40 -50 g de unt;
  • câteva linguri de făină;
  • 240 ml de lapte călduț;
  • două căni și jumătate de carne tocată din piept de pui dezosat, fără piele Fragedo;
  • o ceapă mică tocată fin;
  • o jumătate de ardei roșu tocat mărunt;
  • două linguri de țelină tocată;
  • o lingură de pătrunjel tocat mărunt;
  • o jumătate de linguriță de pudră de ceapă;
  • o jumătate de linguriță de pudră de usturoi;
  • 3 ouă;
  • pesmet
  • ulei vegetal pentru prăjit;
  • piper;
  • sare.

Crochete de pui

Metoda de preparare a rețetei de crochete de pui

  1. Topește untul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă făina treptat, amestecând continuu, după care încorporează și laptele. Ține pe foc timp de două minute, continuând să amesteci până când se îngroașă sosul. Presară la final sare și piper după gust. Lasă sosul să se răcească la temperatura camerei.
  2. Toacă pieptul de pui la mașina de tocat ori la robotul de bucătărie. Combină carnea tocată cu ceapa, ardeiul roșu, țelina, pudra de ceapă, pudra de usturoi, sare și piper. Adaugă apoi și sosul alb și combină din nou ingredientele. Acoperă bolul cu folie de plastic și pune-l la frigider pentru jumătate de oră. Între timp, bate ouăle într-un bol și pune pesmetul într-o farfurie.
  3. Fă bile din mixul de carne și condimente, după care trece-le pe fiecare prin ou și prin pesmet până obții crochetele de pui. Pune-le la prăjit într-o tigaie până devin aurii, în aproximativ 4-5 minute.
  4. La final, așază-le pe un platou sau într-o tavă în care ai pus prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Crochetele de pui pot fi servite atât calde cât și reci fiindcă sunt la fel de delicioase.

Sfaturi utile pentru prepararea crochetelor de pui

Carnea de pui și ingredientele trebuie tocate cât mai fin pentru ca crochetele să fie ușor de format în mână, dar și de prăjit. Sosul care se adaugă în compoziția de crochete trebuie să fie mai lipicios pentru a contribui la omogenizare.

Vrei ca biluțele să fie mai crocante la final? Înlocuiește pesmetul cu fulgi de porumb.

Dacă îți dorești să obții un preparat mai slab caloric, gătește crochetele de pui la cuptor.

Sugestii de servire pentru crochetele de pui

Crochetele de pui pot fi servite alături de alte aperitive la mesele festive (zile de naștere, onomastice, petreceri simple cu prietenii, zile de sărbătoare, etc) ori la reuniunile mai speciale din weekend. Dar adevărul este că nu ai nevoie de o ocazie specială ca să te bucuri de o porție delicioasă de crochete de pui. Pot fi servite alături de o garnitură și servite oricând ca preparat principal.

Crochetele de pui pot fi servite cu piure de cartofi, piure de mazăre, legume sotate, tocăniță de ciuperci, spaghete cu sos, cartofi prăjiți, salate de crudități și sosuri delicioase.

Alte rețete similare pe care merită să le încerci

Îmbogățește-ți colecția culinară cu următoarele preparate pe bază de pui:

Fie că le prepari coapte ori prăjite, crochetele de pui te vor ajuta de fiecare dată să faci o impresie bună în fața celor dragi.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane