O rețetă de crochete de pui te va salva în multe momente în care trebuie să prepari rapid un aperitiv ori o gustare. Biluțele cu carne tocată de pui și legume vor deveni, de la prima mușcătură, preferatele tuturor. Sunt crocante la exterior, dar surprinzător de pufoase la interior.
Le poți asemăna cu niște chiftele la început, însă diferența o reprezintă sosul asemănător cu cel béchamel. Nu trebuie să ai multă experiență în bucătărie pentru a obține un preparat delicios, ci doar să urmezi pașii prezentați mai jos.
Carnea de pui și ingredientele trebuie tocate cât mai fin pentru ca crochetele să fie ușor de format în mână, dar și de prăjit. Sosul care se adaugă în compoziția de crochete trebuie să fie mai lipicios pentru a contribui la omogenizare.
Vrei ca biluțele să fie mai crocante la final? Înlocuiește pesmetul cu fulgi de porumb.
Dacă îți dorești să obții un preparat mai slab caloric, gătește crochetele de pui la cuptor.
Crochetele de pui pot fi servite alături de alte aperitive la mesele festive (zile de naștere, onomastice, petreceri simple cu prietenii, zile de sărbătoare, etc) ori la reuniunile mai speciale din weekend. Dar adevărul este că nu ai nevoie de o ocazie specială ca să te bucuri de o porție delicioasă de crochete de pui. Pot fi servite alături de o garnitură și servite oricând ca preparat principal.
Crochetele de pui pot fi servite cu piure de cartofi, piure de mazăre, legume sotate, tocăniță de ciuperci, spaghete cu sos, cartofi prăjiți, salate de crudități și sosuri delicioase.
Îmbogățește-ți colecția culinară cu următoarele preparate pe bază de pui:
Fie că le prepari coapte ori prăjite, crochetele de pui te vor ajuta de fiecare dată să faci o impresie bună în fața celor dragi.