Mâncarea de linte cu pui este delicioasă, sățioasă și sănătoasă, așa că merită să o treci pe lista ta de rețete îndrăgite. Este un preparat inspirat din Africa de Nord, specific bucătăriei marocane, cu o consistență cremoasă, bogată în condimente precum chimion și paprika afumată.
Lintea este un aliment nutritiv extrem de apreciat în Maroc atât pentru valorile nutriționale, cât și pentru cele gastronomice. În Africa de Nord este deseori pregătită cu pui și legume precum morcovi și țelină ori sub formă de supă groasă.
Secretul unei rețete de linte reușite constă în folosirea condimentelor specifice bucătăriei marocane, dar mai ales în adăugarea unor produse din carne de pui de calitate. Puii Fragedo sunt hrăniți 100% cu cereale din ferme proprii, crescuți în ritm normal și îngrijiți corespunzător.
Citește de ce ingrediente ai nevoie pentru mâncarea de linte cu pui și care este metoda de preparare care îți asigură succesul în bucătărie.
Mâncarea de linte cu pui este un fel clasic des întâlnit în bucătăria marocană în diferite interpretări. Unul dintre preparatele culinare populare este Rfissa, cunoscut și sub denumirea de Medhoussa, servit în special în timpul sărbătorilor. Față de clasica mâncare de linte cu pui, Rfissa se servește pe pat de clătită ori lipie marocană tăiată ca tăițeii și este îmbogățită cu ingrediente precum ghimbir, șofran și schinduf.
Despre Rfissa se știe că este un derivat culinar al preparatului Tharid, pregătit cu carne de miel. Se spune că ar fi fost mâncarea preferată a profetului Mohamed.
Carnea de pui este cea mai versatilă și gustoasă variantă la care să apelezi atunci când vrei să gătești rețete culinare internaționale.
Surprinde-i pe cei dragi cu o mâncare de inspirație marocană și cu siguranță vei primi multe complimente.