Cum se face pui Teriyaki: rețeta perfectă pentru o carne aromată și suculentă | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Cum se face pui Teriyaki: rețeta perfectă pentru o carne aromată și suculentă

Rețetă
Simplă
Gata în
40 min.
Porții
4

Indiferent că te numeri ori nu printre pasionații gastronomiei japoneze, nu are cum să nu îți placă rețeta de pui Teriyaki. Carnea moale și suculentă, îmbibată cu sos bogat în arome îți va răsfăța papilele gustative de la prima gură.

Modul de preparare a puiului Teriyaki este extrem de simplu, însă există câteva trucuri care te pot ajuta să obții rezultate perfecte în farfurie. Spre exemplu, pentru ca puiul să iasă aromat și extrem de fraged, trebuie să respecți etapa marinării lui. Din lipsă de timp, multe persoane nu țin carnea la marinat mai mult de jumătate de oră, însă adevărul este că trebuie lăsată peste noapte în marinadă. O poți pregăti fie dimineața înainte să pleci la muncă pentru cină, fie chiar cu o seară înainte dacă o vei găti peste zi.

Dacă dorești o variantă mai rapidă a acestui preparat japonez, poți să cumperi din comerț sosul Teriyaki, însă este mai sănătos cel preparat în casă și nici nu îți răpește mult timp la pregătire.

Ingrediente necesare pentru rețeta de pui Teriyaki

Ingrediente pentru sosul Teriyaki

  • 60 de ml de sos de soia;
  • 3 linguri de zahăr brun;
  • o lingură de oțet de mere;
  • 1 cățel de usturoi mărunțit;
  • o linguriță de ulei de susan;
  • o jumătate de linguriță de ghimbir proaspăt dat pe răzătoare;
  • două – trei linguri de apă;
  • o lingură de amidon de porumb

Ingrediente pentru decor

  • semințe de susan;
  • ceapă verde.

Pui Teriyaki

Metoda de preparare a rețetei de pui Teriyaki

  1. Taie carnea de pui în cubulețe de dimensiuni egale. Apoi, într-un bol, amestecă ingredientele pentru sosul Teriyaki: sosul de soia, zahărul brun, otețul de mere, usturoiul uleiul de susan, ghimbirul, apa și amidonul de porumb.
  2. După ce ai obținut o compoziție omogenă, pune bucățile de pui în bol și întoarce-le de câteva ori în amestecul de condimente. Acoperă bolul cu folie alimentară, după care introdu-l în frigider pentru cel puțin 30 de minute. Dacă lași carnea mai mult la marinat, este chiar mai bine.
  3. Pune ulei la încins într-o tigaie largă, la foc mediu. Adaugă bucățile de pui și prăjește-le timp de câteva minute până se rumenesc bine pe toate părțile.
  4. Toarnă sosul Teriyaki în tigaie peste carnea de pui și redu focul. Mai ține preparatul pe aragaz până când se îngroașă compoziția, apoi dă tigaia deoparte de pe foc.
  5. La final, decorează puiul Teriyaki cu frunze de ceapă verde tocată mărunt și cu semințe de susan.

Modalități de servire pentru puiul Teriyaki

Una dintre cele mai populare garnituri cu care poți să servești puiul Teriyaki este orezul gătit la aburi. Poți adăuga și broccoli ori alte legume pentru un plus de savoare. Legumele sotate în unt și fasolea verde cu susan și usturoi sunt alte idei de garnituri care te pot inspira în bucătărie.

Încă o variantă delicioasă pe care o poți pregăti pentru prânz ori cină este puiul Teriyaki cu noodles. Garnitura de tăiței de orez se face rapid și completează armonios carnea de pui aromată cu acest delicios sos de inspirație japoneză.

Care este originea rețetei de pui Teriyaki

Nu mai este o surpriză pentru nimeni faptul că rețeta de pui Teriaky este de origine japoneză. Tehnica de gătire este extrem de simplă și presupune prăjirea sau prepararea la grătar a bucăților de carne care au stat într-o marinadă pe bază de sos de soia.

Rețeta poate fi pregătită atât cu carne de pui, cât și de porc, vită, pește și chiar cu fructe de mare, în funcție de preferințe și de ingredientele avute la îndemână.

Rețeta tradițională de sos Teriaky conține trei ingrediente principale: sos de soia, zahăr și sake (o băutură alcoolică pe bază de orez).

Sosul Teriyaki a devenit cunoscut în S.U.A în anii 1960, când imigranții japonezii s-au stabilit în Hawaii. Marinadă era preparată cu produse locale precum suc de ananas, zahăr brun și sos de soia.

De atunci până în zilele noastre, sosul Teriaky a devenit popular în multe fast-food-uri din Japonia și chiar în S.U.A, unde se servește alături de burgeri și hamburgeri.

Alte rețete asiatice cu pui care te vor impresiona

Experimentează aromele asiatice la tine în bucătărie și bucură-te de prospețimea puiului Fragedo.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane