Indiferent că te numeri ori nu printre pasionații gastronomiei japoneze, nu are cum să nu îți placă rețeta de pui Teriyaki. Carnea moale și suculentă, îmbibată cu sos bogat în arome îți va răsfăța papilele gustative de la prima gură.
Modul de preparare a puiului Teriyaki este extrem de simplu, însă există câteva trucuri care te pot ajuta să obții rezultate perfecte în farfurie. Spre exemplu, pentru ca puiul să iasă aromat și extrem de fraged, trebuie să respecți etapa marinării lui. Din lipsă de timp, multe persoane nu țin carnea la marinat mai mult de jumătate de oră, însă adevărul este că trebuie lăsată peste noapte în marinadă. O poți pregăti fie dimineața înainte să pleci la muncă pentru cină, fie chiar cu o seară înainte dacă o vei găti peste zi.
Dacă dorești o variantă mai rapidă a acestui preparat japonez, poți să cumperi din comerț sosul Teriyaki, însă este mai sănătos cel preparat în casă și nici nu îți răpește mult timp la pregătire.
Una dintre cele mai populare garnituri cu care poți să servești puiul Teriyaki este orezul gătit la aburi. Poți adăuga și broccoli ori alte legume pentru un plus de savoare. Legumele sotate în unt și fasolea verde cu susan și usturoi sunt alte idei de garnituri care te pot inspira în bucătărie.
Încă o variantă delicioasă pe care o poți pregăti pentru prânz ori cină este puiul Teriyaki cu noodles. Garnitura de tăiței de orez se face rapid și completează armonios carnea de pui aromată cu acest delicios sos de inspirație japoneză.
Nu mai este o surpriză pentru nimeni faptul că rețeta de pui Teriaky este de origine japoneză. Tehnica de gătire este extrem de simplă și presupune prăjirea sau prepararea la grătar a bucăților de carne care au stat într-o marinadă pe bază de sos de soia.
Rețeta poate fi pregătită atât cu carne de pui, cât și de porc, vită, pește și chiar cu fructe de mare, în funcție de preferințe și de ingredientele avute la îndemână.
Rețeta tradițională de sos Teriaky conține trei ingrediente principale: sos de soia, zahăr și sake (o băutură alcoolică pe bază de orez).
Sosul Teriyaki a devenit cunoscut în S.U.A în anii 1960, când imigranții japonezii s-au stabilit în Hawaii. Marinadă era preparată cu produse locale precum suc de ananas, zahăr brun și sos de soia.
De atunci până în zilele noastre, sosul Teriaky a devenit popular în multe fast-food-uri din Japonia și chiar în S.U.A, unde se servește alături de burgeri și hamburgeri.
Experimentează aromele asiatice la tine în bucătărie și bucură-te de prospețimea puiului Fragedo.