Pulpe de pui Fragedo și filé de pește undițar cu mix de legume la grătar
Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar
Rețetă
Medie
Gata în
60 min.
Porții
2
„Undițarul este un pește cu o textură asemănătoare puiului și cu un gust care se armonizează foarte bine cu el, prin urmare, cele două ingrediente pot fi alăturate cu ușurință, pentru o îmbinare inedită de gusturi.” - Chef Marcian Vodnar
Ingrediente pulpe de pui Fragedo și filé de pește undițar cu mix de legume la grătar
Într-un mojar, se pun: ardei iute roșu și verde, ardei gras, usturoi, roșie și dovlecel, toate tocate mărunt.
Se adaugă suc de lămâie, sare afumată, mult ulei de măsline și se zdrobesc toate în mojar, până se transformă într-o marinadă suculentă, numai bună de folosit la preparate pentru grill, fie că vorbim de carne de pui sau de legume la grătar.
„Folosim această marinadă de inspirație mediteraneană la tot ce înseamnă cărnuri gătite pe grill. Poartă în ea gustul vacanței.” - Chef Marcian Vodnar
Mod de preparare pulpe de pui Fragedo și filé de pește undițar cu mix de legume la grătar
Se asezonează copănelele cu sare, piper, ulei de măsline.
Se procedează la fel cu peștele undițar.
Se taie lămâia și se stoarce sucul deasupra.
Se repetă procedeul și pentru legume.
Se pun pe grill până se rumenesc.
Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.
Asociat perfect cu preparatele pe bază de carne albă, acest vin roze demisec va face pereche perfect cu deliciul peștelui și al puiului, aromele sale fructate și răcoritoare potrivindu-se ideal din punct de vedere gustativ și cu garniturile ce acompaniază preparatul.