Îți propunem să încerci o nouă rețetă din bucătăria chinezească: pui Szechuan cu orez fiert. Acest preparat asiatic reprezintă o alternativă sănătoasă pentru o cină ori un prânz copios.
Combinația dintre carnea de pui suculentă, legumele aromate și orezul pufos este un adevărat răsfăț. Obții fără să depui prea mult efort în bucătărie un preparat colorat, gustos, care abundă în vitamine și minerale.
După ce ai spălat și curățat carnea, taie pieptul de pui în fâșii subțiri. După aceea taie ardeii grași și morcovul în fâșii lungi. La fel și ceapa albă. Feliază usturoiul, după aceea taie ardeiul iute și ceapa verde mărunt.
Încinge wok-ul la foc puternic și călește bucățile de pui în stil stir-fry până când se rumenesc apetisant. După aceea scoate-le pe o farfurie.
Pune ulei la încins în aceeași tigaie și adaugă ceapa, ardeiul și morcovul. Călește-le timp de câteva minute până când se mai înmoaie. După aceea adaugă usturoiul feliat și mai lasă ingredientele pe foc un minut. Adaugă sare în preparat. Când sunt toate gata, pune carnea și mai lasă pe foc până când încep să se simtă aromele.
Între timp, pune apă la fiert cu puțină sare. Când începe să dea în clocot, pune orezul și amestecă. Acoperă vasul cu un capac și lasă să fiarbă la foc redus. Din 3 în 3 minute amestecă orezul ca să nu se formeze cocoloașe. Când începe să scadă apa și orezul este fiert, oprește focul.
Următorul pas este să pregătești sosul pentru rețeta de pui szechuan: sosul de soia, oțetul balsamic și zahărul. Toarnă acest amestec peste celelalte ingrediente din tigaie și amestecă până când se mai îngroașă sosul.
Puiul Szechuan se servește imediat cu orez fiert și ardei iute tocat pe deasupra. Poți servi orezul în bol individual ori direct din farfuria în care ai așezat carnea de pui cu legume.
Puiul Szechuan este o rețetă tradițională chinezească. Mai exact, poartă numele regiunii Sichuan, o zonă din sud-vestul Chinei, care este considerată „Provincia abundenței”. Bucătăria din această regiune este recunoscută pentru preparatele cu gust iute. De regulă, rețeta cuprinde mulți ardei chilli uscați, însă această variantă culinară este indicată doar iubitorilor de mâncăruri picante.
Rețeta de pui Szechuan este destul de versatilă, astfel că poți testa diferite variante culinare până o obții pe cea care îți place cel mai mult. Spre exemplu, în locul pieptului de pui, poți să folosești pulpe ori aripi, în funcție de preferințe și de ceea ce ai la îndemână. Important este să cumperi produse naturale, de calitate superioară, care asigură gustul și valoarea nutrițională, la cel mai înalt nivel, așa cum sunt cele marca Fragedo.
Carnea de pui poate fi acompaniată și de alte legume precum fasole, ciuperci ori dovlecei. Pentru prepararea sosului poți să mai adaugi și vin de orez, ghimbir și ulei de susan.
Pentru a obține un preparat autentic chinezesc, înlocuiește mixul de ingrediente folosit în regiunea Sichuan. Combină ceapa, nucșoara, ghimbirul și scorțișoara și vei obține un gust similar.
Dacă preferi să ai un sos mai dens, adaugă la preparare și amidon de porumb. Astfel carnea va avea o textură mai crocantă la final. De asemenea, poți să folosești făină pentru obținerea acestui rezultat.
Dacă te numeri printre iubitorii de gusturi picante, cu siguranță te vor încânta și următoarele variante culinare de mai jos: