„Am reprodus un pui în stil indian, puiul tandoori, puțin picant, ca un plus de inspirație pentru cei mai curioși, dornici să exploreze și alte gusturi” - Chef Marcian Vodnar
Se iau copănelele Fragedo, se crestează, se asezonează cu sare și piper și se lasă deoparte.
Se face sosul de iaurt: se amestecă sana cu iaurtul, 2-3 linguri de lapte, 1 linguriță de miere, scortișoara și boiaua iute. Se adaugă unt și se amestecă din nou. Se asezonează cu sare.
Se pune polenul într-un bol.
Se zdrobește o căpățână de usturoi cu mâna. Se desprind din ea 2 căței de usturoi, care se toacă și se adaugă în sosul de iaurt. Se amestecă.
Într-o tigaie, se pune untul la topit. Copanele se trec prin sosul de iaurt și apoi prin polen, apoi se așază în tigaie. Se pune tigaia în cuptor, la 175 de grade, timp de 15 minute.
Morcovul, ceapa roșie, zucchini (doar partea verde, interiorul se folosește) și sparanghelul se taie cubulețe.
Ceapa se trage la tigaie cu puțin ulei, apoi se adaugă și sparanghelul, morcovul și zucchini. Peste legume se pune hrișca fiartă în prealabil. Se amestecă. Se asezonează cu sare și piper. Se completează cu 2 linguri de smântână Artesana și se servește împreună cu copănelele abia scoase din cuptor.
Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.
Un roze răcoritor, cu o paletă aromatică complexă, pentru a aduce un plus de prospețime preparatului culinar propus de Chef Marcian Vodnar.