Paella valenciana este celebra rețetă originală spaniolă pe care cu toții o cunoaștem ca fiind paella cu pui și fructe de mare. Într-adevăr, există o diversitate de rețete de paella cu pui, dar cea mai cunoscută, pe care mulți o numesc originală, este cea care combină carne de pui și fructe de mare.
Este delicioasă, aromată și sățioasă. Cea mai bună parte? Nu trebuie să călătorești până în Spania pentru a te bucura de paella autentică. Paella cu pui este mult mai ușor de preparat decât crezi, cu doar câțiva pași simpli. Iată cum se prepară delicioasa paella spaniolă și care sunt ingredientele de care ai nevoie.
Pentru a prepara această rețetă ai nevoie de o tigaie specială pentru paella. Poți folosi și o tigaie mai adâncă, antiaderentă.
Se pune uleiul de măsline în tigaie, iar după ce acesta s-a încins puțin se adaugă usturoiul răzuit și ceapa tocată, se călesc 4-5 minute, până ce se înmoaie. Apoi se adaugă pieptul de pui Fragedo tăiat bucățele. Se prăjește puțin, la foc mediu, până ce puiul devine auriu.
În aceeași tigaie unde ai pus puiul, adaugi ardeiul gras tăiat feliuțe, roșiile tăiate cubulețe, boiaua dulce și cea iute, șofranul, amesteci timp de 5 minute cât se călesc.
Peste legumele sotate adaugi orezul și presari sare și piper, după gust. Torni supa de pui sau de legume fierbinte și lași totul să fiarbă 10 de minute, amestecând frecvent. Adaugi mazărea congelată și amesteci bine pentru ultima dată, nivelând bine paella cu pui.
Peste compoziția de pe foc, adaugi creveții, aranjându-i pe toată suprafața. Apoi pui midiile sau scoicile spălate și mai ții pe foc mic încă 5-7 minute până ce cochiliile se deschid, fără să amesteci. Se recomandă ca, pe cele care nu se deschid în timpul fierberii, să le arunci.
Odată ce lichidul a fost absorbit, înseamnă că fructele de mare sunt gătite. Stropești totul cu zeama de lămâie, acoperi tigaia cu un capac și stingi focul. Lași compoziția 10-15 minute pentru a se întrepătrunde toate aromele.
Servești paella cu pui și fructe de mare cu felii de lămâie și o decorezi cu puțin pătrunjel tocat.
Probabil că nu este o surpriză pentru nimeni că rețeta de paella cu pui este de origine spaniolă. Paella este un fel de mâncare din orez originar din Valencia. Conține carne și legume gătite într-un orez aromatizat cu multe condimente. Este considerat un fel de mâncare distinct spaniol, iar rețeta își are numele de la vasul în care se gătește: paellera.
Aceasta este o tigaie rotundă și adâncă, de dimensiune mare, cu două mânere. Paella se consumă, în mod tradițional, chiar din această tigaie. Culoarea aurie a preparatului provine de la șofran, însă acest condiment se poate înlocui cu turmeric.
Experimentează aromele condimentelor preferate și bucură-te de prospețimea puiului Fragedo, chiar la tine în bucătărie cu aceste rețete: