Răsfață-te la prânz cu un preparat ușor de preparat și absolut delicios: sandwich club cu pui. Este un tip de sandwich bogat în proteine, cu pui la grătar acoperit cu bacon crocant și salată suculentă. În plus, partea frumoasă este că durează doar 10 minute!
Acest tip de preparat ușor și gustos inspirat din gastronomia americană se servește adesea la localuri tip cafenele și lounge-uri, și îl poți prepara și tu când ai nevoie de o gustare rapidă și sățioasă sau de un prânz ușor.
Într-o tigaie antiaderentă, pune un strop de ulei de măsline. Prăjește baconul timp de 1-2 minute până devine crocant. Taie pieptul de pui în bucăți subțiri, peste care presară piper și sare, apoi rumenește-le pe ambele părţi pe un grătar sau într-o tigaie antiaderentă.
Pune de asemenea feliile de pâine pe grătar pentru maxim 2 minute. Între timp taie roșiile felii și spală salata, pe care e bine o ștergi de apă cu un șervețel de hârtie.
Odată ce ai toate ingredientele pregătite, începe asamblarea sandwich-urilor. Unge feliile de pâine cu maioneză, peste una dintre felii pune o felie de cașcaval, după care puiul, roșia, apoi altă felie de pâine, baconul și frunza de salată. Ordinea în care pui ingredientele sandwich-urilor poate să difere în funcție de cum îți dorești, important este ca puiul și baconul să nu se desprindă. Procedăm la fel și cu celălalt sandwich.
Dacă vrei ca sandwich-ul tău să conțină și ouă, ține cont ca la începutul rețetei să începi prin fierberea ouălelor pentru 7-8 minute, astfel încât să fie tari și să le poți tăia rondele. După ce au fiert, pune-le în apă rece.
Taie fiecare sandwich club pe jumătate sau în sferturi şi prinde fiecare bucată cu câte o scobitoare. Acest tip de preparat se servește cu cartofi prăjiți, pai sau rondele. Cartofii pot fi făcuţi şi la cuptor, pentru o variantă mai puțin calorică.
În ziua de azi, există un mit conform căruia denumirea sandwich-ului club provine de la ortografia acestuia din limba engleză: Chicken and Lettuce Under Bacon. Originile acestui acronim datează de la clubhouse-urile din secolul al XIX-lea, din New York. Saratoga Club House din Saratoga Springs a susținut că a introdus prima dată acest sandwich în 1894.
În foarte multe localuri, sandwich-ul club este cunoscut și sub numele de Club House Sandwich. Probabil cel mai evident semn că primești un sandwich club este modul unic în care este stivuit cu trei straturi de pâine și apoi tăiat în jumătate sau sferturi și fixat cu o scobitoare.