Terina de pui cu merișoare și fistic este un preparat festiv pe care îl regăsim frecvent ca aperitiv la petreceri. Chiar dacă timpul de preparare este mai mare, rețeta de terină de pui nu este complicată, fiind la îndemână și celor începători în ale bucătăriei, însă poate deveni mai sofisticată în funcție de ingredientele folosite.
Preîncălzește cuptorul la 180°C (160°C cu ventilator). Unge cu unt un vas dreptunghiular sau o tavă de chec sau cozonac. Tapetează tava cu felii de bacon, permițând feliilor să atârne peste pereții vasului.
Pune într-un bol carnea tocată, gălbenușurile de ou bătute ușor, pesmetul, usturoiul, merișoarele, fisticul, coniacul, condimentele și adaugă sare și piper după gust, după care amestecă bine până obții o compoziție omogenă.
Pune compoziția pentru terină cu pui în tavă și acoperă și partea de deasupra cu felii de bacon, după care acoperă vasul cu hârtie de copt.
Vasul cu terina de pui și merișoare se așază într-o tavă de cuptor în care ai pus apă fierbinte.
Se pune la cuptor timp de o oră, după care înlături foaia de copt de deasupra terinei și o mai lași să se rumenească pe deasupra 15-20 minute.
După ce s-au scurs cele 15 minute, iar baconul este bine rumenit, lasă terina cu pui să se răcească. Se recomandă să nu o tai când este caldă (dacă o poți lăsa peste noapte este ideal). Odată terina răcită complet, taie felii de 2-3 cm și pune-le pe un platou alături de alte aperitive. Aspectul ei este unul deosebit, de aceea terina de pui este un preparat care se folosește adesea la mese festive, precum nunțile.
Pentru această rețetă de terină de pui, folosește carne fragedă și proaspătă de la Fragedo, astfel vei avea garanția că gustul va fi unul deosebit. Puiul Fragedo este crescut responsabil pentru a avea parte de mese sănătoase și savuroase.
Avantajul preparării terinei de pui cu ocazia unei petreceri este faptul că poate fi făcută cu 3 zile înainte, iar păstrată la frigider, aromele se vor maturiza și se vor intensifica în tot acest timp.
Feliile de terină de pui pot fi servite pe un platou alături de brânzeturi, legume și sosuri, sau murături. Terina cu pui este un fel de mâncare asociat cu bucătăria franceză cu care îți vei impresiona garantat invitații la masa de Sărbători.