Acest chec aperitiv cu piept de pui este ideal pentru o masă festivă. Aperitivele ușoare și delicioase sunt foarte căutate în perioada Crăciunului, deoarece este momentul în care ne strângem alături de cei dragi în jurul mesei.
Masa de Crăciun sau Revelion va aduce oamenii dragi în jurul ei, astfel aperitivele festive își vor găsi un loc bine meritat. Recomandarea noastră este un chec aperitiv cu piept de pui delicios și cu un aspect elegant care poate fi pus alături de alte aperitive reci.
Primul pas este să pregătești tava în care vei coace checul cu piept de pui. Aceasta se unge bine cu unt și se tapetează cu făina sau poți folosi hârtie de copt. Cuptorul se pornește la 180 grade Celsius.
Taie pieptul de pui cubulețe și prăjește-l puțin în ulei de măsline. Presară pe deasupra sare, piper și usturoi granulat. După aceea, mixează ouăle cu puțină sare până se formează spumă, apoi adaugă iaurtul câte puțin amestecând mereu, apoi piperul, făina și praful de copt.
Taie legumele în bucăți micuțe (ciuperci, ceapa verde, ardei) și adaugă-le în compoziție. Folosind o paletă de silicon amestecă până se obține o compoziție omogenă. Compoziția se asezonează după gust cu sare, piper și usturoi granulat. Adaugă în compoziție pieptul de pui, amestecă bine după care toarnă checul în tava de copt.
Deasupra poți presăra puțin parmezan pentru o frumoasă culoare aurie și semințe de susan. Se dă cuptorul la 190°C pentru 40 de minute.
Pentru a ști dacă este gata checul aperitiv cu piept de pui testează cu scobitoarea interiorul acestuia.
După coacere, acest chec aperitiv cu piept de pui și legume se lasă la răcit. După câteva ore, se feliază cu un cuțit bine ascuțit și se așază alături de alte aperitive reci pe masa de sărbători.
Gustul puiului este delicios și plin de savoare deoarece va împrumuta din aroma legumelor și condimentelor folosite, așa că așteaptă-te că toți cei de la masă să-și lingă degetele imediat ce au gustat acest minunat chec!