Salata care apare în meniul celor mai multe restaurante din lume este fără îndoială: salata Caesar cu piept de pui. Este o rețetă clasică de salată cu pui, crutoane crocante și un sos cremos de usturoi, ideală pentru prânz sau cină.
Salata Caesar cu piept de pui este un fel de mâncare proaspăt, hrănitor și sățios, perfect pentru orice anotimp. Există multe variante diferite ale acestei salate, dar rețeta clasică este întotdeauna un succes. Este simplu de făcut și are un gust delicios.
Primul pas este pregătirea crutoanelor pentru salata Caesar cu piept de pui. Încinge cuptorul la 200 grade Celsius funcția ventilator sau 180C pe gaz, apoi taie ciabatta în bucăți mici cu un cuțit de pâine.
Împrăștie bucățile de ciabatta pe o tavă de copt și presară deasupra lor 2 linguri ulei de măsline, sare și piper, după gust. Coace crutoanele 8-10 minute, întorcându-le de câteva ori în timpul gătirii, astfel încât să se rumenească uniform.
Apoi, pregătește pieptul de pui Fragedo pentru prăjit, ungându-l cu 1 lingură ulei de măsline. Pune tigaia la foc mediu 1 minut, până se încinge. Așază puiul în tigaie și lasă-l să se prăjească 4 minute, timp în care îl întorci pe fiecare parte pentru a se găti uniform.
Verifică dacă pieptul de pui este gătit, înfigând vârful unui cuțit ascuțit în partea cea mai groasă. Dacă este bine pregătit, nu ar trebui să existe urme roz sau să se scurgă lichid din interior.
Pasul următor este să pregătești salata, pe care o speli cu atenție și o ștergi de excesul de apă cu hârtie de bucătărie.
Secretul acestei salate Caesar cu piept de pui este sosul, celebrul dressing al lui Caesare Cardini. Se zdrobește 1 cățel de usturoi și se pisează bucățile de anșoa cu o furculiță pe fundul unui castron mic. Acestea se amestecă treptat cu gălbenușurile, muștarul de Dijon, sosul Worcestershire și zeama de lămâie până se formează un sos. Pentru a crea un sos foarte fin, te poți folosi de ajutorul unui blender, în care amesteci toate ingredientele.
Asezonezi sosul cu sare și piper după gust. Acesta ar trebui să fie de consistența iaurtului, dacă al tău este mai gros, amestecă-l cu o lingură de apă pentru a-l dilua.
După ce salata este pregătită pentru a fi montată, adaugă pieptul de pui tăiat în bucăți micuțe și crutoanele, dressingul, iar deasupra rade în fâșii subțiri parmezan. Salata se servește imediat!
Numele salatei provine de la Caesar Cardini, un imigrant italian ce și-a deschis restaurant în Mexic și apoi în Statele Unite. Fiica lui, Rosa, povestește în cartea sa cum tatal ei a inventat rețeta în data de 4 iulie 1924, când proviziile restaurantului au fost epuizate de sărbatoarea Zilei Americii. Cardini a trebuit să se descurce cu ce mai avea în cămară.
Cu puține ingrediente în bucătărie, tatăl ei a creat din ingredientele rămase un preparat pe bază de: salată verde, ulei de măsline, ou fiert, crutoane, parmezan și sos Worcestershire. Salata lui Cardini a devenit atât de populară încât a început rapid să fie servită în restaurantele din întreaga America. Astăzi, este una dintre cele mai populare salate din lume.
Există multe variante diferite de salată Caesar, unele includ ou fiert, roșii, bucăți de bacon sau somon la grătar. Simțiți-vă liberi să fiți creativi și să adăugați propriile ingrediente preferate pentru că nu puteți greși!