Piept de pui Fragedo în crustă de nuci, migdale și alune, servit cu sos béarnaise
Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar
Rețetă
Complexă
Gata în
60 min.
Porții
2
“În cazul în care sosul béarnaise se taie, asezați bolul într-un vas cu apă rece și continuați procedeul de amestecare, iar acest pont vă va salva.” - Chef Marcian Vodnar
Se pregătește sosul béarnaise: se pune ceapa la fiert, la foc mic în vin sau oțet, cu o linguriță de tarhon tocat mărunt. Se fierbe totul 5 min., până când amestecul scade și ceapa s-a pătruns, devenind transparentă. După ce amestecul a scăzut, se strecoară sucul și se lasă să se răcească.
Într-un castron metalic, așezat pe un vas la bain marie, se pun gălbenușurile de ou cu sucul obținut mai sus. Se adaugă treptat untul topit, puțin câte puțin, amestecând constant cu telul, până când sosul se îngroașă, iar untul a fost încorporat. Dacă sosul este prea dens, se adaugă puțin suc de lămâie. La final, se pune tarhonul tocat fin și se asezonează cu sare și piper.
Se ia pieptul de pui și se taie felii.
Nucile, migdalele și alunele se mărunțesc și se pun într-un bol. Peste ele se adaugă sare.
Puiul se asezonează cu sare, iar peste el se stoarce suc de lămâie. Cu ajutorul unei pensule, se unge puiul cu miere.
Într-o tigaie se pune puțin unt la topit. Puiul se trece prin mixul de alune, nuci și migdale și se pune în tigaie. Tigaia se trece la cuptor, timp de 10 minute, la 180 grade. După ce s-au scurs 5 minute, feliile de pui se întorc pe partea cealaltă.
Pentru servire, se așază pieptul de pui, sos béarnaise, alunele din tigaie și se decorează cu chives tocat mărunt.
Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.
Un joc de texturi — pieptul fraged și sosul béarnaise sunt complimentate perfect de Muse Stars - un spumant pe bază de Chardonnay și Mustoasă cu 1 an de învechire pe drojdii complex, ce prezintă o efervescență și un perlaj perfect echilibrate.