Scaloppina din piept de pui Fragedo îmbibată în brânză maturată cu trufe și sana, cu pesto de leurdă cu nuci
Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar
Rețetă
Medie
Gata în
30 min.
Porții
2
“Această rețetă este o inspirație din bucătăria italiană, mai precis de la tradiționala scaloppina al limone, însă reinterpretată cu produse autentice românești”. - Chef Marcian Vodnar
Se începe prin a pregăti un pesto inedit: se amestecă leurda, usturoiul, miezul de nucă și de fistic într-un mojar. Se asezonează cu sare și piper și se adaugă ulei de măsline.
Pieptul de pui se taie felii subțiri. Se asezonează cu sare și piper pe fiecare parte.
Într-o tigaie, se toarnă cantitatea de sana, se adaugă 1 lingură cu vârf de smântână și 1 lingură de unt și se pune pe foc mic. Se amestecă pentru omogenizare. Se asezonează cu sare afumată Maldon.
Se taie cubulețe brânza Artesana maturată cu trufe și se adaugă în tigaie.
Se pune o altă tigaie pe foc, iar în ea, un pic de unt la topit. Puiul se dă prin făină și se pune în tigaia cu untul topit. Se lasă 1 min. pe fiecare parte, apoi se adaugă sosul alb. Peste ele se adaugă pesto-ul de leurdă. Se oprește focul și se finisează cu chives mărunțit.
Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.