Frigărui de pui Fragedo glasate cu miere și servite cu salată tabbouleh
Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar
Rețetă
COMPLEXĂ
Gata în
45 min.
Porții
2
“Pentru pregătirea dressing-ului, vă recomand să amestecați în sensul invers acelor de ceasornic pentru că astfel evitați separarea iaurtului. Un alt pont este scufundarea feliilor de ridiche în apă minerală rece, pentru că aceasta le face să devină transparente și tari. În plus, în acest fel evităm și oxidarea lor”. – Chef Marcian Vodnar
Se iau pulpele de pui dezosate, se taie cubulețe și se pun într-un bol.
Iaurtul, laptele, smântâna, mierea, menta mărunțită se amestecă, adaugându-se apoi sarea și uleiul de măsline. Peste pulpele de pui se presară sare și se toarnă amestecul de lactate. Se lasă la marinat.
Se pregătește salata tabbouleh: quinoa (fiartă în prealabil) se pune într-un bol. Se bate rodia pentru a extrage semințele, care se adaugă peste quinoa. Peste ea, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, o ceapă roșie tocată mărunt, apoi sosul de rodie, sare, ulei și mentă.
Se pregătește dressing-ul pentru frigărui: într-un bol, se amestecă iaurt, miere, castravete, mentă, chives, toate tocate mărunt și se adaugă ulei de măsline. Se pune deoparte.
Se ia brânza maturată cu nucă Artesana și se taie cubulețe. Se adaugă peste salata tabbouleh și se amestecă.
Se asamblează frigăruile din cuburile de pui lăsate la marinat, se ung cu miere și se presară peste ele mixul de semințe. Se pun la cuptor, 10 min. pe fiecare parte, la 180 de grade.
În dressing, se adaugă și puțin suc de lămâie, pentru a echilibra gusturile.
Pentru servire: se pun trei frigărui pe farfurie, se adaugă salata tabbouleh garnisită cu felii de ridiche ținute în apă minerală rece și se servește alături de dressing-ul pregătit anterior.
Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.
Muscat Ottonel - un vin care vine în asociere cu o intensitate aromatică perfectă pentru echilibrarea aromelor ușor afumate ale frigăruilor de pui glasate.