Saltimbocca alla romana cu piept de pui Fragedo, salvie, roșii gratinate cu ulei de in și brânză cu peperoncino | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Saltimbocca alla romana cu piept de pui Fragedo, salvie, roșii gratinate cu ulei de in și brânză cu peperoncino

Rețetă
MEDIE
Gata în
45 min.
Porții
2

“Motivul pentru care adăugăm pesmet la roșia gratinată este pentru a conferi roșiei partea crocantă. Fâșiile de pui se trec prin făină mai întâi pentru că acest lucru ne ajută să nu ardem puiul, iar la final, lichidul adăugat va aduce cremozitatea necesară pentru un preparat rotund”. - Chef Marcian Vodnar

INGREDIENTE

MOD DE PREPARARE

  1. tăiem roșiile în două, le sărăm, le piperăm și le punem deoparte
  2. luăm 2 căței de usturoi, îi curățăm și îi tocăm mărunt
  3. tocăm mărunt și pătrunjelul
  4. amestecăm usturoiul cu pătrunjelul, pesmetul și ierburile de Provence; turnăm uleiul, sărăm și piperăm; punem compoziția rezultată peste jumătățile de roșii.
  5. într-un vas pentru cuptor, turnăm puțin ulei și așezăm roșiile, pe care le trecem apoi la cuptor pentru gratinat timp de 20 min, la 180 grade
  6. luăm pieptul de pui Fragedo și îl tăiem felii
  7. punem uleiul de in în tigaia încinsă și sărăm puiul pe ambele părți
  8. trecem feliile de pui prin făină și le așezăm în tigaie
  9. adaugăm stockul de pui și un polonic de apă fierbinte
  10. luăm salvia si o tocăm mărunt, apoi o adaugăm peste pui
  11. tăiem brânza cubulețe și o adaugăm în tigaie, apoi amestecăm până când totul se transformă într-un sos
  12. pentru servire, așezăm două felii de pui și sos pe o farfurie, cele două jumătăți de roșie gratinată și decorăm cu microplante

Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.

VINUL POTRIVIT: MUSE STARS

Notele citrice ale spumantului Muse Stars vor complimenta perfect aroma intensă a pieptului de pui cu salvie aromată și roșii gratinate. Perlajul fin, alături de mineralitatea spumantului, va echilibra perfect aromele intense ale brânzei Artesana cu peperoncino, garantând un festin desăvârșit.

VALORI NUTRIȚIONALE REȚETĂ:

  • Valoare energetică: 8762 kJ/ 2094 kcal
  • Grăsimi 142 g
  • din care saturate 26 g
  • Carbohidrați 77 g
  • din care zaharuri 17 g
  • Proteine 132g
  • Sare 3 g

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane