Saltimbocca alla romana cu piept de pui Fragedo, salvie, roșii gratinate cu ulei de in și brânză cu peperoncino
Rețetă
MEDIE
Gata în
45 min.
Porții
2
“Motivul pentru care adăugăm pesmet la roșia gratinată este pentru a conferi roșiei partea crocantă. Fâșiile de pui se trec prin făină mai întâi pentru că acest lucru ne ajută să nu ardem puiul, iar la final, lichidul adăugat va aduce cremozitatea necesară pentru un preparat rotund”. - Chef Marcian Vodnar
tăiem roșiile în două, le sărăm, le piperăm și le punem deoparte
luăm 2 căței de usturoi, îi curățăm și îi tocăm mărunt
tocăm mărunt și pătrunjelul
amestecăm usturoiul cu pătrunjelul, pesmetul și ierburile de Provence; turnăm uleiul, sărăm și piperăm; punem compoziția rezultată peste jumătățile de roșii.
într-un vas pentru cuptor, turnăm puțin ulei și așezăm roșiile, pe care le trecem apoi la cuptor pentru gratinat timp de 20 min, la 180 grade
luăm pieptul de pui Fragedo și îl tăiem felii
punem uleiul de in în tigaia încinsă și sărăm puiul pe ambele părți
trecem feliile de pui prin făină și le așezăm în tigaie
adaugăm stockul de pui și un polonic de apă fierbinte
luăm salvia si o tocăm mărunt, apoi o adaugăm peste pui
tăiem brânza cubulețe și o adaugăm în tigaie, apoi amestecăm până când totul se transformă într-un sos
pentru servire, așezăm două felii de pui și sos pe o farfurie, cele două jumătăți de roșie gratinată și decorăm cu microplante
Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.
Notele citrice ale spumantului Muse Stars vor complimenta perfect aroma intensă a pieptului de pui cu salvie aromată și roșii gratinate. Perlajul fin, alături de mineralitatea spumantului, va echilibra perfect aromele intense ale brânzei Artesana cu peperoncino, garantând un festin desăvârșit.