Supă de linte cu pulpe de pui Fragedo, crutoane și alune de pădure
Rețetă
MEDIE
Gata în
60 min.
Porții
2
"Lintea este o sursă foarte bună de fibre, ceea ce duce la scăderea nivelului de zahăr din sânge și ajută la scăderea colesterolului. În plus, o ceașcă de linte are doar 23 de calorii." - Chef Marcian Vodnar
punem puțin ulei într-o oală, iar în ulei punem legumele tocate mai devreme
adăugăm lintea și amestecăm bine
completăm cu sosul de roșii și stock-ul de pui
se iau pulpele de pui dezosate și se taie cubulețe, care se adaugă în oală, alături de sos
se asezonează cu sare și se aromatizează cu puțin cimbrișor; se acoperă cu un capac și se lasă la înăbușit aproximativ 25-30 minute
se pregătesc crutoanele: pâinea se taie cubulețe, care se rumenesc într-o tigaie cu puțin ulei și câteva frunzulițe de cimbrișor
se toacă alunele prăjite
se transferă supa de linte în vasul de servire, se adaugă crutoanele rumenite și alunele tocate, se decorează cu pătrunjel proaspăt și se servește supa caldă.
Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.
IMplicit Sauvignon Blanc de la Cramele Recaș conferă un contrast răcoritor și vivace acestei supe de linte bogate, completând cu eleganță intensitatea aromelor de pui. Prospețimea sa citrică și notele de fructe verzi subliniază subtilitatea cimbrișorului și crocantul crutoanelor, oferind o experiență savuroasă și bine echilibrată în fiecare porție.