Dacă îți plac preparatele crocante și pline de savoare, îți recomandăm să încerci rețeta noastră de piept de pui cu pesmet. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar timpul de preparare este scurt. Îți oferim toate detaliile necesare mai jos pentru a prepara un prânz sau o cină delicioase
Vei avea nevoie de următoarele ingrediente pentru a prepara cel mai gustos piept de pui cu pesmet fără ou:
Carnea este alimentul principal al multor rețete. Astfel, ceea ce alegi va influența mult gustul mâncării finale. Pentru cel mai bun piept de pui cu pesmet la cuptor va trebui să optezi în primul rând pentru o carne de proveniență certificată. Cumpără produse de origine animală numai de la producătorii care respectă normele europene și standardele de creștere și îngrijire a păsărilor. Carnea ambalată și vândută de către aceștia va avea un gust deosebit față de cea care provine de la animale crescute necorespunzător. De asemenea, este mult mai sănătoasă și dă gust bun și natural mâncării. Cu Fragedo ai garanția că bifezi toate acestea, puii noștri având parte de condiții optime și furaje de înaltă calitate, din fermele proprii.
Așa cum îți poți da seama din lista de ingrediente, modul de prepare este unul simplu, care nu necesită experiență vastă în bucătărie. Tot ce ai nevoie pentru această rețetă cu file din piept de pui regăsești în pașii de mai jos. În aproximativ 40 de minute vei prepara o masă gustoasă, așa că hai să nu mai pierdem timpul și să ne apucăm de gătit.
Taie pieptul întreg în 2 bucăți egale sau fâșii, pe care le ungi bine cu ulei sau unt topit. Condimentează-le apoi, după preferințe, cu ierburi aromate sau alte condimente - opțional. Ai sugestiile noastre în lista de ingrediente. La final, presară sare și piper după gust.
Pune la prăjit câteva felii de pâine, albă sau neagră, după preferințe. Când sunt gata, dă pâinea prăjită prin robotul de bucătărie. Vei obține un pesmet natural, de casă, rapid și delicios. Dacă preferi o crustă mai crocantă, lasă pesmetul ceva mai grunjos.
Dă pieptul de pui prin pesmet, apoi așază-l pe hârtie de copt, într-o tavă. Bagă totul la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute la 170 °C. Alternativ, dacă nu vrei să folosești cuptorul, poți găti piept de pui cu pesmet la tigaie, la foc moderat. Preparatul tău e gata atunci când crusta devine aurie!
Servește imediat cu salată de crudități, sau rece, feliat ca aperitiv. Mai poți adăuga un sos de iaurt, legume la cuptor sau orez și, desigur, pentru o experiență completă, un pahar de vin alb.
Opțional, poți prepara piept de pui cu pesmet și susan. Susanul se adaugă în același timp cu pesmetul. Pentru a transforma preparatul tău într-unul și mai crocant, o altă idee este să optezi pentru piept de pui cu pesmet și fulgi de porumb în locul susanului. În acest caz vei avea nevoie însă de un ou pentru ca fulgii de porumb mărunțiți să rămână atașați de fâșiile din piept de pui.
Dacă ai puțin mai mult timp la dispoziție, îți recomandăm să încerci să prepari și piept de pui cu pesmet și cașcaval la cuptor. Cașcavalul se adaugă deasupra înainte de a scoate preparatul din cuptor și va aduce un plus de aromă în farfurie.
Valorile nutriționale pentru pieptul nostru de pui dezosat/100 grame sunt următoarele:
Încearcă rețeta noastră delicioasă de piept de pui în crustă de pesmet și bucură-te alături de cei dragi de o masă pe cinste, cu Fragedo!