Couscous cu piept de pui Fragedo, legume de sezon și ulei de nucă | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Couscous cu piept de pui Fragedo, legume de sezon și ulei de nucă

Rețetă
MEDIE
Gata în
30 min.
Porții
2

“Couscous-ul este o mâncare tradițională din lumea arabă, care s-a răspândit, în timp, și în Europa. Noi aici avem o variantă atipică de couscous, făcut din aluat de paste.” Chef Marcian Vodnar

INGREDIENTE

MOD DE PREPARARE

  1. se toarnă ulei de nucă în tigaia încinsă
  2. se pune couscous-ul în tigaie și se amestecă
  3. se toarnă apă peste couscous și se fierbe timp de 10 min
  4. se taie pieptul de pui julienne și se condimentează cu sare
  5. se toacă legumele de sezon
  6. se ia o altă tigaie în care se pune puțin ulei de nucă și se sotează legumele tocate; se asezonează cu sare și se presară puțin cimbrișor proaspăt peste ele; când sunt gata, se scot într-un bol
  7. după ce s-au scos legumele, se trag la tigaie fâșiile de piept de pui cu puțin ulei de nucă și cimbrișor proaspăt
  8. se asezonează cu sare și se echilibrează gustul cu puțin suc de lămâie proaspăt stors deasupra
  9. în tigaia în care se gătesc fâșiile de pui, se adaugă legumele sotate mai devreme
  10. se taie brânza cubulețe
  11. se scurge de apă couscous-ul și se adaugă peste carne și legume
  12. se adaugă și brânza tăiată cubulețe, apoi se amestecă bine
  13. se toacă alunele și se adaugă și ele în tigaie
  14. se face plating: cu ajutorul unui polonic se ia o porție de couscous, se așază pe o farfurie, se decorează cu microplante și câteva felii de ridiche, se servește alături de vinul potrivit.

Notă: Vesela, tacâmurile şi ustensilele pentru gătit au fost oferite de Mobexpert.

VINUL POTRIVIT: IMplicit Chardonnay

IMplicit Chardonnay este vinul care îți invită papilele la un dans armonios între prospețimea citricelor și finețea fructelor tropicale, pentru a descoperi fiecare nuanță a acestui couscous bogat în arome de nucă, brânză maturată și legume de sezon. Acest vin de la Cramele Recaș aduce un contrast plăcut și răcoritor, completând notele de cimbrișor și alune de pădure din farfurie, pentru o experiență gastronomică bine rotunjită.

VALORI NUTRIȚIONALE REȚETĂ:

  • Valoare energetică: 6027 kJ/ 1440 kcal
  • Grăsimi 62 g
  • din care saturate 24 g
  • Carbohidrați 135 g
  • din care zaharuri 5 g
  • Proteine 82 g
  • Sare 3 g

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane