Couscous cu piept de pui Fragedo, legume de sezon și ulei de nucă
Rețetă
MEDIE
Gata în
30 min.
Porții
2
“Couscous-ul este o mâncare tradițională din lumea arabă, care s-a răspândit, în timp, și în Europa. Noi aici avem o variantă atipică de couscous, făcut din aluat de paste.” Chef Marcian Vodnar
se toarnă apă peste couscous și se fierbe timp de 10 min
se taie pieptul de pui julienne și se condimentează cu sare
se toacă legumele de sezon
se ia o altă tigaie în care se pune puțin ulei de nucă și se sotează legumele tocate; se asezonează cu sare și se presară puțin cimbrișor proaspăt peste ele; când sunt gata, se scot într-un bol
după ce s-au scos legumele, se trag la tigaie fâșiile de piept de pui cu puțin ulei de nucă și cimbrișor proaspăt
se asezonează cu sare și se echilibrează gustul cu puțin suc de lămâie proaspăt stors deasupra
în tigaia în care se gătesc fâșiile de pui, se adaugă legumele sotate mai devreme
se taie brânza cubulețe
se scurge de apă couscous-ul și se adaugă peste carne și legume
se adaugă și brânza tăiată cubulețe, apoi se amestecă bine
se toacă alunele și se adaugă și ele în tigaie
se face plating: cu ajutorul unui polonic se ia o porție de couscous, se așază pe o farfurie, se decorează cu microplante și câteva felii de ridiche, se servește alături de vinul potrivit.
Notă: Vesela, tacâmurile şi ustensilele pentru gătit au fost oferite de Mobexpert.
VINUL POTRIVIT: IMplicit Chardonnay
IMplicit Chardonnay este vinul care îți invită papilele la un dans armonios între prospețimea citricelor și finețea fructelor tropicale, pentru a descoperi fiecare nuanță a acestui couscous bogat în arome de nucă, brânză maturată și legume de sezon. Acest vin de la Cramele Recaș aduce un contrast plăcut și răcoritor, completând notele de cimbrișor și alune de pădure din farfurie, pentru o experiență gastronomică bine rotunjită.