Aripioare la cuptor cu chutney de mere
Ingrediente
- o taviță de aripioare de pui, Fragedo
- jumătate de lămâie
- sare și piper după gust
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță de semințe de susan
- semințe de muștar
- semințe de cumin
- o lingură de pastă de ardei
- praf de usturoi
Pentru chutney
- 2 mere
- 1 ceapă verde
- o lingură de semințe de floarea soarelui
- o lingură de ulei
- o lingură de zahăr
- 2 linguri de oțet de mere
- o lingură de gem de prune
- un ardei iute (opțional)
Modalitate de preparare
- Stropiți aripioarele de pui cu ulei de măsline și condimentați-le cu pastă de ardei, sare și piper după gust..
- Presărați câteva semințe de susan, muștar și cumin.
- Adăugați printre aripioare jumătate de lămâie tăiată cubulețe.
- Dați-le la cuptor la 160 °C pentru 45 de minute, până se rumenesc.
- Între timp pregătiți chutney-ul de mere.
- Căliți puțin ceapa verde tăiată mărunt într-o lingură de ulei de măsline.
- Adăugați și merele tăiate cubulețe și lăsați-le un minut, apoi adăugați oțetul și zahărul.
- Lăsați să fiarbă 4-6 minute, iar apoi adăugați dulceața de prune și semințele de floarea soarelui.
- Serviți aripioarele alături de acest sos parfumat, cu gust de toamnă târzie.
POFTĂ BUNĂ!