Aripioare de pui picante cu susan și sos de chili. Vezi rețeta pas cu pas, ingrediente necesare și valorile nutriționale. Rapid și gustos. Încearcă acum!
Ingrediente
1 casoletă de aripioare de pui secționate, fără vârf, Fragedo Expert
½ de cană de miere
Sos chinezesc ușor picant
2 linguri de semințe de susan
Fulgi de chili
1 ceapă verde tăiată rondele fine
Pentru marinadă:
½ de cană de sos de soia
1 lingură de ghimbir ras
3-4 căței de usturoi pisat
1 lingură de pastă de chili
Pentru sosul de chili:
2 linguri de sos de soia
3 linguri de sos sweet chili
Fulgi de chili
1 ardei iute feliat fin
Valori nutriționale/porție
Valoare energetică: 1043kcal
Grăsimi: 60g
Carbohidrați: 27g
Proteine: 100g
Modalitate de preparare
Aripioarele de pui Fragedo sunt deja curățate și pregătite pentru a fi marinate și gătite. Punem într-un bol sosul de soia, usturoiul, pasta de chili și ghimbirul ras. Amestecăm ingredientele, apoi adăugăm puiul, pe care îl dăm prin marinadă și îl lăsăm să se pătrundă cu toate aromele timp de aproximativ o oră, întorcându-l din când în când.
Preparăm sosul de chili în care, la servire, vom înmuia aripioarele de pui, amestecând omogen toate ingredientele: sosul de soia, sosul sweet chili, fulgi de chili și rondele de ardei iute tăiate foarte fin. Îl lăsăm deoparte.
Încingem cuptorul la 200°C și gătim aripioarele marinate până se pătrund bine – aproximativ 20-25 de minute. Spre final, putem crește temperatura, ca să capete o culoare rumenă.
Separat, într-o tigaie mică sau crăticioară antiaderentă, prăjim ușor semințele de susan și le punem într-un bol.
Scoatem aripioarele din cuptor pe un platou și le ungem, cu ajutorul unei pensule de bucătărie, cu un amestec de miere de albine și sos chinezesc ușor picant. Presărăm peste ele semințe prăjite de susan și fulgi de chili.
Pe platoul de servire, tapetat cu hârtie cerată, așezăm toate aripioarele și presărăm deasupra rondele foarte fine de ardei iute, ca atare sau trase un pic la tigaie, sau rondele de ceapă. Servim cu sosul de chili.