1 casoletă cu 4 burgeri din pulpe de pui Fragedo – Vin prietenii la tine
4 chifle cu susan pentru burger
2 avocado
O lămâie
4 felii de emmentaler
Rucola
Sare, piper negru
Pentru sosul de coacăze roșii:
200g de coacăze roșii (boabe)
3 linguri de zahăr brut sau brun
1 lingură de oțet balsamic sau de vin roșu sec
1 linguriță de cimbru uscat
Piper negru proaspăt măcinat
Valori nutriționale/porție
Valoare energetică: 516kcal
Grăsimi: 21g
Carbohidrați: 60g
Proteine: 24g
Modalitate de preparare
Începem prin a pregăti sosul de coacăze roșii, ca să aibă timp să se răcească. Într-o crăticioară punem zahărul și coacăzele, pe care le amestecăm și le strivim cu un strivitor de cartofi sau cu o furculiță. Adăugăm o lingură de oțet balsamic și cimbrul uscat. Încorporăm și lăsăm totul să fiarbă la foc mic 5-6 minute. După ce se răcește, dăm sosul printr-o sită, pentru a fi mai fin, și-l punem într-un bol. Opțional, putem să adăugăm un pic de piper negru proaspăt măcinat, care dă sosului o notă mai condimentată.
Preîncălzim grill-ul la 180-200°C. Așezăm burgerii de pui pe grill, gătindu-i la temperatură medie timp de 14-16 minute, întorcându-i din când în când pentru o prăjire uniformă și asezonându-i după gust cu sare și piper negru proaspăt măcinat.
Tăiem avocado în jumătate, îl curățăm cu grijă de coajă și tăiem feliuțe subțiri, pe care le stropim cu lămâie.
Tăiem chiflele pe orizontală și le încălzim puțin pe interior, pe grill. Punem pe baza chiflei o linguriță de sos de merișoare și câteva feliuțe de avocado stropite cu lămâie. Așezăm apoi burgerul de pui, o felie de emmentaler, câteva frunze de rucola și, deasupra, capacul chiflei.