Scoatem din frigider pulpele de pui cu aproximativ o jumătate de oră înainte de a le găti. Le punem la marinat într-o compoziție de ulei, sare, piper, usturoi, cimbru și rozmarin, după preferințe. Îndepărtăm ierburile aromatice când dăm carnea la cuptor, pentru a nu se arde și a da un gust amărui cărnii. Punem pulpele de pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le băgăm la cuptorul preîncins la 180°C timp de aproximativ 45 de minute (verificăm cu o scobitoare înfiptă în carne că puiul e bine făcut în interior). Dacă doriți, cu 5 minute înainte de a le scoate din cuptor, puteți unge pulpele de pui cu un pic de miere de albine și presăra cu semințe de susan, apoi ridica temperatura la 200°C, ca să obțineți o textură crocantă.
Pentru salată, tăiem varza roșie fideluță, o frecăm bine cu sare, ulei de măsline și lime și o lăsăm deoparte să se pătrundă de toate aceste arome.
Servim pulpele de pui pe un pat de salată de varză roșie, împreună cu un pahar de vin rosé.