Gătește rulouri din piept de pui cu gutui, o bogăție de arome alăturate într-un mix inedit de ingrediente, complementare și foarte delicioase. Încearc-o acum!
Ingrediente
Piept de pui feliat (câte 3 felii pentru fiecare porție)
3-4 gutui coapte
Brânză cu mucegai (blue cheese)
O ceșcuță de merișoare deshidratate
Mărar pentru decor
Pentru sosul de merișoare:
1 ceapă roșie
Ulei
O cană de merișoare
100ml de apă
100ml de vin roșu
Câteva fire de rozmarin
2 lingurițe de zahăr
Sare, piper
Un cubuleț de unt (20g)
Valori nutriționale/porție
Valoare energetică: 558kcal
Grăsimi: 14g
Carbohidrați: 37g
Proteine: 67g
Modalitate de preparare
Pieptul de pui feliat Fragedo Deli este deja porționat, dezosat și fără piele, gata pentru a găti rulourile.
Tăiem gutuile în jumătăți, îndepărtăm sâmburii, apoi le tăiem în cubulețe de jumătate de centimetru. Tot cubulețe tăiem și brânza.
Dăm drumul la cuptor ca să se încingă până la 180°C și pregătim o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Pregătim rulourile de piept de pui. Întindem o felie subțire de filé, punem deasupra câteva cubulețe de gutuie, brânză albastră și merișoare deshidratate, rulăm, astfel încât umplutura să fie bine înfășurată, și fixăm cu o scobitoare. Punem toate rulourile într-o tavă, pe care o dăm la cuptor pentru aproximativ 30 de minute (până ce puiul se rumenește).
Între timp, pregătim sosul de merișoare. Călim în două linguri de ulei ceapa roșie tăiată mărunt, adăugăm merișoarele, turnăm apa, vinul roșu și amestecăm bine, la foc mediu. Adăugăm firele de rozmarin și 2 lingurițe de zahăr. Lăsăm sosul să scadă și să se îngroașă, iar la final potrivim de sare, piper și adăugăm untul.
La servire, așezăm pe farfurii câte 3-4 rulouri de piept de pui pentru fiecare porție, punem câte o linguriță de sos de merișoare deasupra fiecărui rulou și decorăm cu câte un fir de mărar.