Pui grill cu legume la cuptor și salată de varză roșie
Rețetă
Medie
Gata în
135 min.
Porții
4
Ingrediente
Un pui grill de micro-fermă crescut lent Libertan
5-6 cartofi (pentru cuptor, cu coaja roz)
1 zucchini
2 morcovi
10 roșii cherry
3 căpățâni de usturoi
2 cepe roșii
O varză roșie
Oțet de mere
Ulei de măsline
Boia de ardei dulce
Cimbru
Sare, piper
Valori nutriționale/porție
Valoare energetică: 507 kcal
Grăsimi: 21g
Carbohidrați: 25g
Proteine: 56g
Modalitate de preparare
Pregătim amestecul de condimente pentru pui și legume: într-un bol, amestecăm 2 lingurițe de sare, o linguriță de cimbru, o linguriță rasă de piper negru proaspăt măcinat și o linguriță de boia dulce.
Masăm bine puiul grill, pe dinafară și pe dinăuntru, cu ulei de măsline și apoi cu o parte din amestecul de condimente. Curățăm o căpățână de usturoi, iar cățeii îi punem în interiorul puiului. Îl lăsăm deoparte cât tăiem legumele.
Avem grijă să pregătim o cantitate totală de legume egală cu greutatea puiului – aproximativ 1,8-2kg. Tăiem în bucăți de 3-4cm cartofii, zucchini, morcovii, ceapa. Roșiile cherry le lăsăm întregi. Amestecăm legumele cu restul de condimente.
Așezăm legumele într-o tavă unsă cu foarte puțin ulei de măsline și, deasupra acestora, puiul. Putem să tăiem în jumătăți pe orizontală celelalte căpățâni de usturoi, cu tot cu coajă, sau să folosim cățeii de usturoi curățați. Acoperim totul cu folie de hârtie specială pentru copt și lăsăm la cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 1 oră. După acest interval verificăm puiul și ridicăm temperatura la 200°C pentru încă o oră.
Cu 15 minute înainte de a fi gata, putem să adăugăm un pahar de vin alb. De asemenea, dacă dorim un pui cu o crustă mai crocantă, scoatem folia în ultimele 15 minute.
Pentru servire, putem să pregătim o salată de varză roșie. Tăiem varza fideluță și o amestecăm cu sare, ulei de măsline și un strop de oțet de mere.