Pulpe de pui marinate cu stafide și capere, presărate cu migdale crocante
Rețetă
Medie
Gata în
60 min.
Porții
4
Ingrediente
O casoletă cu 8 pulpe de pui superioare dezosate, fără piele, Fragedo Clasic
2 linguri de ulei de măsline
Un pahar de vin roșu sec
O cană de fulgi de migdale sau de migdale întregi, nesărate
O lămâie pentru suc
Pentru marinadă:
1 cană de smochine
1 cană de măsline verzi, fără sâmburi sau felii
4 linguri de unt
½ de baton de scorțișoară
4 linguri de capere
2 frunze de dafin
Câteva fire de rozmarin
Zeama de la o lămâie
Pentru decor:
Frunze de salată, rondele de chili
Valori nutriționale/porție
Valoare energetică: 590 kcal
Grăsimi: 38g
Carbohidrați: 8g
Proteine: 51g
Modalitate de preparare
Într-un castron, punem împreună toate ingredientele pentru marinadă și le amestecăm puțin.
Așezăm pulpele de pui într-o cratiță, turnăm marinada peste ele și le ungem bine, apoi le acoperim cu un capac și le lăsăm cel puțin o oră înainte de a le găti.
Preîncălzim cuptorul la 200°C.
Scoatem pulpele din marinadă și le tamponăm cu un prosop de bucătărie din hârtie. Încălzim o tigaie antiaderentă la foc mediu și turnăm două linguri de ulei de măsline. Punem pulpele în tigaie, le presărăm cu sare și le prăjim ușor, având grijă să nu se lipească între ele, astfel încât fiecare parte să capete o culoare frumoasă. Când devin aurii, le putem scoatem din tigaie și le așezăm într-o tavă de copt, unsă cu un pic de ulei.
Băgăm la cuptor tava cu toate pulpele de pui. După 20 de minute, scoatem tava, turnăm vinul roșu și compoziția de marinadă și lăsăm încă 10 minute la cuptor.
Într-o tigaie mică, neaderentă, prăjim ușor fulgii de migdale sau migdalele întregi.
Scoatem tava din nou, verificăm dacă carnea este bine pătrunsă și, dacă este gata, presărăm migdalele prăjite peste pulpe și stoarcem o lămâie peste tot ce se află în tavă. Lăsăm pulpele de pui să se odihnească 10 minute și apoi le servim pe pat de salată verde, acoperite cu 2-3 linguri din sosul delicios din tavă.