Cauți o rețetă de pulpe de pui la cuptor cu legume originală, cu arome aparte? Consult-o pe cea de pe www.transavia.ro și pregătește o masă delicioasă!
Ingrediente
O casoletă de pulpe de pui crescut lent Libertan
1 felie de dovleac (aproximativ doi-trei pumni de cubulețe de dovleac)
1 zucchini
100g de măsline verzi fără sâmburi
3-4 cepe roșii mini
7-8 ciuperci champignon
1-2 fire de ceapă verde pentru decor
1 pahar de vin roșu sec
Sare, piper
Valori nutriționale/porție
Valoare energetică: 564 kcal
Grăsimi: 34g
Carbohidrați: 23g
Proteine: 47g
Modalitate de preparare
Spălăm și curățăm legumele. Tăiem în jumătate, pe lungime, ceapa roșie mini și ciupercile. Tăiem în cubulețe groase de 1-2cm dovleacul (fără coajă) și zucchini (cu coajă, care este mai delicată decât la dovlecei și are o culoare verde care arată foarte bi
Condimentăm pulpele de pui cu sare și piper. Încingem într-o tigaie două linguri de ulei și rumenim fiecare pulpă de pui aproximativ 3 minute, pe o parte și pe alta.
Mutăm pulpele de pui într-o tavă sau într-un vas termorezistent încăpător, cu puțin ulei, și le dăm la cuptorul preîncins la 180°C.
Între timp, în tigaia în care am pregătit puiul, prăjim cubulețele de dovleac, nu mai mult de 2 minute, apoi le scoatem. În aceeași tigaie, călim ceapa, ciupercile și măslinele verzi cam 2 minute. Dacă e cazul, mai punem două linguri de ulei. După ce s-au
După ce a stat la cuptor cam 20 de minute, scoatem tava și adăugăm cubulețele de dovleac, legumele și sosul cu vin în care s-au prăjit. Avem grijă să turnăm sos din belșug peste pulpele de pui. Lăsăm încă 20-25 de minute, până când legumele sunt bine pătr
Servim pulpele de pui în farfurii un pic mai adânci, cu sosul din tavă și cu pâine prăjită puțin la toaster sau pe grill.