Combinația de pui cu smântâna este una extrem de gustoasă, pe care multe persoane pur și simplu o adoră. Dacă se mai adaugă ciuperci și usturoi, ca în rețeta de față, se obține un fel de mâncare cu care nu vei da niciodată greș. Pe lângă gustul delicios, un alt motiv pentru care această rețetă va deveni una dintre preferatele tale este timpul foarte scurt de preparare. Este rețeta perfectă pentru acele zile când ultimul lucru pe care ți-l dorești este să intri în bucătărie, dar trebuie să pregătești ceva de mâncare.
Această combinație se potrivește foarte bine cu pastele. Tot ce trebuie să faci este să le fierbi conform indicațiilor de pe pachet și să adaugi puiul cu smântână și ciuperci.
Dacă ai poftă de ceva mai ușor și mai tradițional, se poate servi și cu mămăliguță. Este simplu de preparat și va fi gata imediat. Pune 4 căni de apă la fiert cu o linguriță de sare și puțin ulei. Când începe să fiarbă, amestecând încontinuu, adaugă treptat o cană de mălai grișat. Redu focul la minim și continuă să amesteci timp de încă 5 minute. Las-o să se odihnească puțin înainte de a o servi. Ar trebui să obții cam 2-3 porții. Pentru un gust mai deosebit, poți adăuga puțin unt sau chiar și parmezan în mămăligă.
Alte garnituri ce vor pune în valoare acest delicios amestec de arome sunt un piure de cartofi cremos ori chiar orezul simplu.
Puiul cu smântână poate fi savurat și a doua zi. Ai grijă doar ca, atunci când îl încălzești, să adaugi puțină smântână lichidă sau lapte. În acest fel, te vei asigura că va rămâne la fel de cremos.
Poți înlocui pulpele cu piept de pui. Gătit în acest mod, nu trebuie să-ți faci griji că se va usca. Dacă nu ai smântână pentru gătit, poți folosi câteva linguri de smântână normală ori iaurt grecesc.
Usturoiul pudră îl poate înlocui pe cel proaspăt. De asemenea, poți alege orice soi de ciuperci dorești. Dacă preferi mâncărurile mai picante, poți adăuga paprika ori ardei iute tocat mărunt.
Pentru un plus de savoare, în loc de apă, poți folosi supă de pui, preparată chiar de tine sau cumpărată. Vinul trebuie însă neapărat să fie sec. Dacă preferi să nu-l folosești la gătit, înlocuiește-l cu supă sau apă.
Carnea de pui va avea un gust și mai bun dacă, după ce o ungi cu ulei de măsline și cimbru, o lași la marinat cel puțin o jumătate de oră.
Carnea de pui este foarte versatilă și va fi delicioasă atât gătită simplu, cât și ca ingredient principal al unor rețete mai complicate. Iată câteva idei care îți vor fi de folos data viitoare când nu mai știi ce să gătești:
Această rețetă de pui cu smântână este alegerea ideală pentru o cină rapidă și poate fi pregătită chiar și de cel mai puțin talentat bucătar. De asemenea, este foarte ușor să dublezi sau să triplezi cantitățile de ingrediente atunci când trebuie să gătești pentru mai multe persoane.