Drobul este unul dintre acele preparate fără de care masa de Paște nu pare completă. Rețeta tradițională are drept ingredient principal măruntaiele de miel și un gust specific pe care, să fim sinceri, nu toți îl iubesc.
De-a lungul timpului, au apărut tot felul de variații ale acestei rețete, de la drobul de porc, vită ori pui, la cel vegetarian sau de pește.
Rețeta de mai jos este una destul de simplă, ce nu necesită pregătiri complicate și îi va convinge chiar și pe cei mai mofturoși meseni să mai dea o șansă felurilor de mâncare cu ficat.
În mod tradițional, drobul se servește rece, ca aperitiv, alături de ceapă verde, ridichii, roșii, caș sau brânză.
Se poate însă servi și cald, ca fel de mâncare principal, alături de diverse legume, fie gătite, fie sub formă de salată. O porție de drob de pui cu piureu de cartofi, de exemplu, îți asigură o masă sățioasă, perfectă pentru o seară mai rece.
Dacă vrei ceva mai ușor, poți servi alături de drobul tău o salată de primăvară, cu roșii, castraveți, ridichii și ceapă verde.
Este delicios servit și a doua zi, drept ingredient principal într-un sandviș, de exemplu.
Dacă vrei să-i dai preparatului tău un gust deosebit, în loc să fierbi ficatul, toacă-l în bucăți potrivite și călește-l într-o tigaie cu unt și ceapă.
Pentru a-i da drobului un aspect mai tradițional, poți folosi și ouă fierte. În acest caz, când așezi compoziția în tavă, pui cam jumătate din aceasta, așezi 2-3 ouă fierte tari (în funcție de lungimea tăvii) și adaugi și restul amestecului.
În loc de pesmet, poți adăuga în compoziție 2 felii de pâine, înmuiate în lapte și stoarse bine.
Dacă te deranjează gustul de ficat, îl poți lăsa peste noapte în lapte sau apă rece cu sare; ține totuși cont că, spre deosebire de ficatul de miel, porc ori vită, cel de pui nu are un gust atât de pronunțat. Combinația de ficat și carne de pui din această rețetă îl va face și mai greu de sesizat.
Dacă nu ai carne tocată la îndemână, folosește pulpe de pui; pentru această rețetă, vei avea nevoie cam de două pulpe potrivite, pe care le vei fierbe și le vei toca mărunt. Înlătură pielea și osul după ce ai fiert carnea.
După cum am menționat mai sus, dacă vrei ca drobul să aibă o textură mai fină sau dacă te grăbești, poți folosi un robot de bucătărie pentru a toca toate ingredientele. Asigură-te totuși că ficatul și carnea de pui s-au răcit înainte de a le pune în robot.
Ficatul are un gust specific, pe care unele persoane pur și simplu nu-l tolerează. Într-adevăr, dacă nu este gătit bine, poate fi destul de sec și amărui. Preparat așa cum trebuie, este delicios, fie ca ingredient al unui fel de mâncare precum drobul de pui, fie pur și simplu prăjit în tigaie. În plus, are și numeroase beneficii pentru sănătatea noastră. Este bogat în acizi grași, vitamine, minerale și proteine, dar sărac în calorii.[1] Ficățeii de pui de la Fragedo sunt alegerea perfectă pentru cei care își doresc carne sănătoasă, sigură și excepțional de gustoasă.
Bibliografie: