Piept de pui în stil grecesc: Rețeta completă | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Piept de pui în stil grecesc: Rețeta completă

Rețetă
Simplă
Gata în
35 min.
Porții
4

Pieptul de pui este un ingredient adesea asociat cu dietele, dar rareori cu adjective precum fraged și suculent. Multe persoane preferă să-l evite și să folosească alte tipuri de carne, deoarece îl consideră fad și uscat.

Acest lucru se întâmplă însă doar atunci când nu este gătit corespunzător. Prin asta se poate înțelege metoda de preparare, dar mai ales timpul de gătire. 8 - 10 minute în tigaie sau 25 - 30 de minute la cuptor ar trebui să fie suficiente.

Sunt mai multe trucuri la care poți apela pentru a te asigura că pieptul de pui gătit de tine va fi întotdeauna fraged și suculent, iar unul dintre ele este marinarea sa. Tocmai pe aceasta se bazează și rețeta de piept de pui în stil grecesc pe care te invităm să o încerci cu prima ocazie. Papilele tale gustative îți vor fi recunoscătoare.

Ingrediente

  • 1 caserolă de piept de pui dezosat, fără piele, Fragedo Family Pack
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 2 lingurițe de oregano uscat
  • 1 linguriță de mentă uscată
  • 1 linguriță de coriandru
  • 1 linguriță paprika
  • Coaja și zeama de la o lămâie
  • 5 căței de usturoi
  • Sare
  • Piper.

Mod de preparare

  1. Pregătește marinata - într-un bol încăpător, combină uleiul de măsline, oregano, menta, coriandrul, paprika, coaja și zeama de lămâie și usturoiul pisat. Nu uita să adaugi sare și piper. Amestecă bine.
  2. Pune marinata într-o pungă cu fermoar și adaugă și pieptul de pui. Dă totul la frigider pentru cel puțin o oră.
  3. Preîncălzește cuptorul la 230 de grade.
  4. Așază pieptul de pui într-o tavă și dă-l la cuptor pentru 20 - 25 de minute sau până când carnea nu mai este roz în interior. Scoate-l din cuptor și lasă-l să se odihnească cel puțin 5 minute înainte de a-l servi.

Sugestii de servire

Un asemenea preparat nu poate fi servit fără un delicios sos tzatziki alături. Nici nu trebuie, dacă ne gândim cât de ușor de preparat este acesta.

Ai nevoie doar de un castravete mic, 250 g de iaurt (grecesc de preferat, dar poți folosi și alt iaurt gras), o legătură mică de mentă, 1 cățel de usturoi, sucul de la o jumătate de lămâie și, bineînțeles, sare.

Dă castravetele pe o răzătoare mică și stoarce-l bine de zeamă. Toacă menta și usturoiul mărunt și combină toate ingredientele într-un bol. Va fi și mai bun dacă îl lași câteva ore la frigider înainte de a-l servi.

O salată grecească și câteva bucăți de pită vor completa perfect acest meniu de inspirație grecească. Dacă ai invitați și vrei să-i impresionezi, poți prepara chiar tu pita, cu condiția să începi pregătirile din timp. Nu este deloc greu de făcut.

Ai nevoie doar de 250 de grame de făină albă, 7 grame de drojdie uscată, 1 linguriță de zahăr, o jumătate de linguriță de sare, 150 ml de apă călduță și 1 lingură de ulei de măsline.

Amestecă toate ingredientele într-un bol și frământă aluatul obținut pentru 8 - 10 minute (sau 5 minute cu robotul de bucătărie). Pune-l într-un vas uns cu ulei și lasă-l să crească pentru o oră sau până își dublează volumul.

Împarte apoi aluatul în patru părți egale și formează bile. Cu ajutorul unui sucitor, întinde fiecare bilă într-un disc de dimensiuni potrivite. Acoperă-le cu un prosop umed sau o folie unsă cu ulei și lasă-le să crească 15 - 20 de minute.

Pentru gătire, vei avea nevoie de o tigaie mare, în care vei așeza fiecare pită, unsă în prealabil cu ulei. Când partea de jos este aurie, o poți întoarce; va mai avea nevoie de 2 - 3 minute pentru a fi gata. Ca garnituri pentru pieptul de pui în stil grecesc mai poți prepara un pilaf de orez sau cartofi la cuptor.

Sugestii de personalizare a rețetei

Acest gen de rețetă este perfectă pentru serile agitate, în care nu ai timp să stai prea mult timp în bucătărie. Poți pune puiul la marinat încă de dimineață, iar seara nu va trebui decât să-l bagi la cuptor. Nu-ți face griji, cu cât va sta mai mult în amestecul de ulei de măsline, zeamă de lămâie și ierburi, cu atât mai delicios va fi.

Nu este obligatoriu să folosești piept de pui dezosat. Poți folosi și piept de pui cu os și piele, doar că va trebui să stea puțin mai mult la cuptor.

Dacă nu ai mentă la îndemână, poți folosi mărar uscat sau rozmarin. Mărarul poate fi folosit și pentru sosul tzatziki. De asemenea, cantitățile de usturoi și ierburi pot fi ajustate în funcție de preferințele tale.

Unul dintre avantajele acestei rețete este că va fi la fel de delicioasă gătită și în tigaie ori pe grătar.

Alte rețete delicioase cu piept de pui

Dacă te-ai convins că pieptul de pui poate fi delicios atunci când este gătit așa cum trebuie, iată alte câteva rețete pe care le-ai putea încerca:

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane